Hos oss skapas regionens kvalitetssäkrade trafikinformation för vägtrafiken.

Idag möts du av trafikinformation från flera olika håll. Du har säkert sett körfältssignalerna som sitter ovanför körbanan och upplyser om sänkta hastigheter eller avstängda körfält. Men du får även uppdateringar om vägläget i radio, via text-TV, i våra mobila och webbaserade tjänster och genom navigeringssystem med RDS/TMC (din GPS, alltså).

Här på trafiken.nu får du alltid trafikinformation om Stockholms län i realtid. Behöver du planera din rutt i förväg? Här hittar du även artiklar om planerade störningar för ungefär en vecka framåt. Ladda ner Stockholms nya trafikapp så får du dessutom notiser med senaste nytt om trafikstörningar i de områden och under de tider som du själv väljer!

På Trafikverkets webbplats hittar du rikstäckande trafikinformation för hela landets vägar, järnvägar och färjeleder.

Vad vi informerar

Stillastående fordon, olyckor, föremål på körbanan, vägarbeten, försämrat väglag eller plötsliga köbildningar. Allt vi vet om våra vägar får du också reda på. Så snart vi nås av information om att en trafiksituation av något slag har uppstått analyserar vi läget för att se hur vi bäst åtgärdar den. Och samtidigt går vi ut med information till dig så att du har koll på hur du ska köra för att komma fram på smidigast möjliga sätt.

Vill du veta ännu mer?

Eftersom Trafik Stockholm är en offentlig organisation kan du alltid ladda ner majoriteten av vår trafikinformation som öppna data. Det betyder att du via Trafikverkets API (Application Programming Interface) kan ta del av information om trafiksituationen på både väg och järnväg i realtid. Vill du veta mer om hur det fungerar och vad API är så finner du en länk till Trafikverkets Öppna data under relaterade länkar.