KOMMANDE HÄNDELSER · Delar av Västerled stängs av på måndag inför kommande bostadsbygge. Svenska Cupen spelas på Ericsson Globe och Törnskogstunneln stängs av under en natt.

Delar av Västerled stängs av för fordonstrafik

Vägarbete pågår i Västerled och Koltrastvägen inför kommande bostadsbygge. Med anledning av detta kommer del av Västerled, strax innan Koltrastvägen och fram till strax innan Mossvägen, att stängas av för fordonstrafik i båda riktningar.

Avstängningen sker från den 19 februari 2020 och beräknas pågå till och med den 30 oktober 2020. När gatan stängs hålls tillfälliga gång- och cykelvägar öppna.

karta_avstangd-vasterled.jpg

Stadens arbeten innebär flera stora ledningsschakter i Västerled. Både längs med Västerled och korsande. Detta gör att vägen behöver stängas av helt för att arbetet ska kunna genomföras på ett säkert och effektivt sätt.

Nynäsvägen i höjd med Sockenvägen

Ett akut beläggningsarbete kommer att utföras på Nynäsvägen i höjd med Sockenvägen natten mot tisdag 18 februari och natten mot onsdag 19 februari. Arbeten sker i norrgående körriktning och två körfält kommer att vara avstängda mellan klockan 23.00 och 05.00.

Ministermöte i city

Sverige är värd för en global ministerkonferens inom trafiksäkerhet den 19 och 20 februari. Konferensen genomförs på Waterfront i centrala Stockholm och transporter till och från evenemanget kan påverkan framkomligheten i närområdet, särskilt kring Klarabergsviadukten.

Löttingetunneln avstängd i båda riktningarna

Avstängningen gäller mellan klockan 21.00 och 06.00.

Natten till fredag 21 februari stängs delar av väg 265 Norrortsleden av, mellan trafikplats Täby kyrkby och Mossens cirkulationsplats, på grund av drift- och underhållsåtgärder.

Avstängningen gäller i båda riktningarna. Detta inkluderar Löttingetunneln.

Trafikanter hänvisas att följa skyltad omledning.

Norrortsleden är den yttre tvärförbindelsen, som delvis går i tunnel mellan E4 Uppsalavägen vid trafikplats Häggvik i väster och E18 Norrtäljevägen vid trafikplats Rosenkälla i öster.

Svandammsvägen avstängd 

Renovering av torgyta vid Midsommarparken startar onsdag 19 februari och beräknas pågå till sista april. Medan arbetet pågår så är Svandammsvägen avstängd. Trafiken hänvisas att köra på närliggande gator. 

Kungsholms Strand avstängd 

Fjärrvärmeschakt på Kungsholms Strand under arbetstiden är vägen avstängd från Kungsbroplan till Kungsholmsgatan.

Arbetet pågår från onsdag 19 februari till 20 mars.

Evenemang

Fredag 21 februari uppträder Slipknot på Ericsson Globe klockan 19.30 

Lördag 22 februari uppträder Maluma på Ericsson Globe klockan 21.00

Hockey på Hovet

Onsdag 19 februari möter AIK - Västervik klockan 19.00 
Torsdag 20 februari möter DIF - Leksand klockan 19.00 
Söndag 23 februari möter AIK - Mora klockan 15.00

Svenska Cupen Tele2 Arena 

Lördag 22 februari möter Djurgården - Dalkurd klockan 14.30