Veckans trafik 22 - 28 april

Kommande händelser · Under veckan är Norra länken avstängd nattetid i riktning mot Essingeleden på grund av drift- och underhållsåtgärder. Flera andra tunnlar stängs också av nattetid för underhåll och tvätt.

Tvätt- och underhållsåtgärder i tunnlar

Klaratunneln

Avstängningen gäller mellan klockan 22.00 och 05.00.
Natten mot fredag 26 april stängs Klaratunneln av på grund av tunneltvätt. Avstängningen gäller i en riktning i taget.

Klaratunneln är en tunnel i Stockholms innerstad som förbinder Centralbron med Sveavägen och Mäster Samuelsgatan.

Tomteboda- och Karlbergstunnlarna

Avstängningen gäller mellan klockan 22.00 och 05.00.
Natten mot lördag 27 april stängs Tomtebodatunneln och Karlbergstunneln av i en riktning i taget på grund av tunneltvätt. 
Tomtebodatunneln är en del av Klarastrandsleden och går under norrgående E4/E20 Norra Länken.  Karlbergstunneln är en del av Klarastrandsleden och är den tunnel som går under järnvägsspåren och Pampaslänken.

Norrortsleden avstängd mot Häggvik

Avstängningen gäller mellan klockan 22.00 och 05.00.

Natten mot tisdag 23 april stängs delar av väg 265 Norrortsleden av, mellan trafikplats Hagbylund och trafikplats Häggvik, på grund av drift- och underhållsåtgärder. 
Avstängningen gäller riktningen mot trafikplats Häggvik. Detta inkluderar Törnskogstunneln och Häggvikstunneln i västgående riktning.

Trafikanter hänvisas att följa skyltad omledning.

Norrortsleden är den yttre tvärförbindelsen, som delvis går i tunnel mellan E4 Uppsalavägen vid trafikplats Häggvik i väster och E18 Norrtäljevägen vid trafikplats Rosenkälla i öster.

Norra länken avstängd mot Essingeleden

Avstängningen gäller mellan klockan 22.00 och 05.00.

Natten mot onsdag 24 april, torsdag 25 april och fredag 26 april stängs delar av E20 Norra länken av på grund av drift- och underhållsåtgärder. Avstängningen gäller riktningen mot E4/E20 Essingeleden. Avstängningen gäller även Kosmostunneln (infart från Lidingövägen), påfarten från Hjorthagsvägen och Galaxtunneln (utfartstunneln till Roslagsvägen) och Måntunneln (infartstunneln från Roslagstull).

Trafikanter hänvisas att följa skyltad omledning.

Norra länken är det tunnelsystem norr om Stockholms innerstad som förbinder E4/E20 Essingeleden i väster med Lidingö och Värtahamnen i öster.

Arbeten med lokal påverkan

Mäster Samuelsgatan, infart Klaratunneln

Under perioden 26 april 2024 till årsskiftet 2026/2027 är det inte möjligt att svänga vänster från Mäster Samuelsgatan (riktning från Regeringsgatan mot Norrlandsgatan) in i Klaratunneln. Orsaken är att pågående arbete med fastighetsbyggnation tar gatuutrymme i anspråk. Fordonstrafik hänvisas att köra Norrlandsgatan-Mäster Samuelsgatan-höger in i Klaratunneln eller alternativa vägar i närområdet. 

Munkbrogatan

Avstängningen gäller mellan klockan 19:00 och 06:00.

Natten mot fredag 26 april stängs Munkbrogatan i höjd med Yxsmedsgränd av. Avstängningen sker på grund av att en kran ska ställas upp.

Fordonstrafik mot Kornhamnstorg hänvisas via Stora Nygatan.

Skjulvägen 23

Mellan fredag 26 april och fredag 24 maj stängs Skjulvägen 23 av. Avstängningen sker på grund av ett fjärrvärmearbete. 

Sankt Göransgatan

Mellan måndag 22 april och lördag 25 maj är ett körfält på Sankt Göransgatan avstängt. Avstängningen sker på grund av schaktarbete. 

Långholmsgatan 16

Avstängningen gäller en natt mellan klockan 01:00 och 05:00.

Mellan torsdag 25 april och tisdag 25 juni råder begränsad framkomlighet på Långholmsgatan 16. En natt under perioden kommer trafiken att stoppas helt i 10 minuter i södergående riktning. Avstängningen sker på grund av installation av ny fackverksportal.

Skansbrogatan

Avstängningen gäller mellan 22:00 och 05:00.

Natten mot 24 april är Skansbrogatan avstängd mellan Ringvägen och Rutger Fuchsgatan. Avstängningen sker på grund av byte av fackverksportal.

Bussar i linjetrafik transporteras med lots på sträckan. Övrig trafik hänvisas till alternativa vägar.

Ringvägen 98A

Avstängningen gäller en natt mellan klockan 22:00 och 05:00.

Mellan torsdag 25 april och tisdag 25 juni råder begränsad framkomlighet på Ringvägen i höjd med Skanstull. En natt under perioden kommer trafiken att stoppas helt i 10 minuter i östgående riktning på Ringvägen mellan Skansbrogatan och Götgatam. Avstängningen sker på grund av installation av ny fackverksportal.

Evenemang

Fotboll på Tele2 Arena

Torsdag 25 april möts Djurgården och Malmö FF på Tele2 Arena. Matchen börjar klockan 19:00.

Söndag 28 april möts Djurgården och GAIS på Tele2 Arena. Matchen börjar klockan 16:30. Tunnelbanans gröna linje har extraturer i anslutning till matchens slut.

Fotboll på Friends arena

Onsdag 24 april möts AIK och Värnamo på Friends Arena. Matchen börjar klockan 19:00.

Konsert på Hovet

Lördag 27 april spelar Bryan Adams på Hovet. Ett större antal åskådare väntas gå på konserten och tunnelbanans gröna linje har extraturer mellan cirka 22.30 och 00.00.

SM-finalen i innebandy på Friends Arena

Lördag 27 april går SM-finalen i innebandy av stapeln på Friends Arena. Både herr- och damlaget gör upp om segrarna, med evenemangsstart klockan 11:00.