Veckans trafik 24 - 30 juni

Kommande händelser · Asfalteringsarbeten, sommaravstängningar och tunnelunderhåll präglar veckan. Håll koll på aktuell trafikinformation både innan och under din resa, oavsett trafikslag.

Tunneltvätt och underhåll

Under veckans vardagsnätter kör tvättåg i flera av Stockholms tunnlar för att bland annat rengöra teknisk utrustning. Tunnlarna stängs av i en riktning i taget.

Arbete pågår mellan klockan 22:00 och 05:00. 

Söderledstunneln

Avstängningen gäller mellan klockan 22:00 och 05:00.

Natten mot tisdag 25 juni stängs Söderledstunneln av i en riktning i taget på grund av tunneltvätt.

Söderledstunneln är den tunnel som går under Södermalm, från Johanneshovsbron i söder till Centralbron i norr.

Klaratunneln

Avstängningen gäller mellan klockan 22:00 och 05:00.

Natten mot onsdag 26 juni stängs Klaratunneln av på grund av tunneltvätt. Avstängningen gäller i en riktning i taget.

Klaratunneln är en tunnel i Stockholms innerstad som förbinder Centralbron med Sveavägen och Mäster Samuelsgatan.

Tomteboda- och Karlbergstunnlarna

Avstängningen gäller mellan klockan 22.00 och 05.00.

Natten mot torsdag 27 juni stängs Tomtebodatunneln och Karlbergstunneln av i en riktning i taget på grund av tunneltvätt. 

Tomtebodatunneln är en del av Klarastrandsleden och går under norrgående E4/E20 Norra Länken.  Karlbergstunneln är en del av Klarastrandsleden och är den tunnel som går under järnvägsspåren och Pampaslänken.

Hundra Knutars Backe

Avstängningen gäller mellan klockan 22:00 och 05:00.

Natten mot torsdag 27 juni stängs Hundra Knutars backe av på grund av tunneltvätt. Avstängningen gäller i en riktning i taget.

Hundra Knutars Backe heter den 251 meter långa tunneln på Kungsholmen som går under Drottningholmsvägen.

Blekholmstunneln

Avstängningen gäller mellan klockan 22:00 och 05:00.

Natten mot fredag 28 juni stängs Blekholmstunneln av på grund av tunneltvätt. Avstängningen gäller i en riktning i taget.

Blekholmstunneln går parallellt med järnvägsspåren i höjd med Stockholms centralstation och förbinder Klarastrandsleden med Centralbron.

Esbotunneln

Avstängningen gäller mellan klockan 22:00 och 05:00.

Natten mot fredag 28 juni stängs Esbotunneln av på grund av tunneltvätt.

Esbotunneln ligger i Kista i nordvästra Stockholm.

Inställd tågtrafik Bålsta - Stockholm City 

Mellan lördag 29 juni klockan 02:00 och måndag 12 augusti klockan 04:30 är järnvägen avstängd för tågtrafik på delar av Mälarbanan. Avstängningen påverkar all tågtrafik på sträckan Bålsta – Stockholm City.

Under perioden för tågstoppet sätter SL och SJ in ersättningstrafik. För mer information besök sl.se eller sj.se. 

Inga spårvagnar mellan Stora Essingen och Sickla 

Från och med fredag 21 juni och fram till och med söndag 4 augusti ersätts spårvagnarna mellan Stora Essingen och Sickla med buss. Avstängningen sker på grund av ett spårbyte vid Gröndal, som också påverkar flera busslinjer.

Spårvagnstrafiken ersätts med bussar. Tänk på att ta till extra tid eftersom du kan behöva göra fler byten längs vägen. Sök din resa i förväg och var ute i god tid. För mer info, besök sl.se. 

Bara Gröna linjen går mellan Slussen och T‑Centralen

Från och med måndag 24 juni till och med torsdag 11 juli är Röda linjen avstängd mellan Slussen och T-Centralen. Avstängningen sker på grund av upprustning av Söderströmsbron. 

Tänk på att ta till extra tid eftersom du kan behöva göra fler byten längs vägen. Sök din resa i förväg och var ute i god tid. För mer info, besök sl.se. 

Ingen pendeltågstrafik mellan Flemingsberg och Tumba

Mellan måndag 30 juni och söndag 4 augusti är pendeltågen inställda mellan Flemingsberg och Tumba. Avstängningen sker på grund av underhållsarbete och ersätts med buss. 

måndag 30 juni och lördag till söndag 20 - 21 juli ersätts tågen med buss på hela sträckan mellan Flemingsberg och Södertälje C.

Tänk på att ta till extra tid eftersom du kan behöva göra fler byten längs vägen. Sök din resa i förväg och var ute i god tid. För mer info, besök sl.se. 

Asfalteringsarbeten i regionen

Nynäsvägen

Avstängningarna gäller mellan klockan 22:00 och 05:00 under perioden.

Mellan natten mot tisdag 25 juni och natten mot tisdag 2 juli är flera körfält på Nynäsvägen avstängda. Avstängningen görs i södergående riktning från Enskedevägen och sker på grund av asfalteringsarbeten.

Danviksbron

Avstängningen gäller mellan klockan 22:00 och 05:00.

Natten mot tisdag 25 juni är flera körfält på Danviksbron längs väg 222 avstängda. Vänster körfält är öppet mot Stockholm samt påfartsramp från Henriksdals station. Avstängningen sker på grund av asfalteringsarbeten.

Evenemang

Konsert på Tele2 Arena

Tisdag den 25 juni besöker TOOL Stockholm och Tele2 Arena. Konserten börjar klockan 19:30