Veckans trafik 8 - 14 juli

Kommande händelser · En lugn vecka med nattarbeten på delar av väg 75 Södra länken, arbete på Kymlingelänken och fotbollsmatch på Tele2 Arena.

Tunnelavstängningar i Södra länken

Under veckan stängs delar av väg 75 Södra länken av på grund av underhållsarbete. Avstängningarna gäller mellan 22:00 och 05:00 under perioden.

Södra länken är det tunnelsystem söder om Stockholms innerstad som förbinder E4/E20 Essingeleden i väster med Nacka och Värmdö i öster.

Tångtunneln

Avstängningen gäller mellan klockan 22:00 och 05:00.

Natten mot tisdag 9 juli är Tångtunneln avstängd. Avstängningen gäller infarten från Hammarby fabriksväg/Hammarbyrondellen mot Årstatunneln.  Tångtunneln är en del av Södra länken. 

Trafikanter hänvisas att följa skyltad omledning.

Årstatunneln

Avstängningen gäller mellan klockan 22:00 och 05:00.

Natten mot onsdag 10 juli är en del av Årstatunneln avstängd. Avstängningen gäller mellan Driftutrymme 563 i västgående riktning fram till rampen från Tångtunneln. Trafik leds via Hammarbyrondellen och ned via Tångtunneln. Årstatunneln är en del av Södra länken.

Talltunneln

Avstängningen gäller mellan klockan 22:00 och 05:00.

Natten mot torsdag 11 juli är Talltunneln avstängd. Talltunneln är en del av Södra länken. 

Trafikanter hänvisas att följa skyltad omledning.

E18 Kymlingelänken

Natten mot fredag 12 juli kommer väg E18 Kymlingelänken i höjd med Kista stängas av i norrgående riktning på grund av anläggning av körbryggor på bron. Körbryggorna anläggs då det senare i sommar ska utföras ett arbete med brofogen, vilket kräver körbryggor. När körbryggorna anlagts kommer hastigheten tillfälligt sänkas till 70 km/tim över bron under tiden arbetet med brofogen pågår.

Under etableringen av körbryggor kommer trafik ledas om via av- och påfarter.

Evenemang

Fotboll på Tele2 Arena

Söndag 14 juli möts Djurgården och IFK Värnamo. Matchstart är klockan 14:00.