Veckans trafik 3 - 9 april

Kommande händelser · Veckan börjar med att Södra länken stängs av nattetid . Under påskhelgen pågår flera banarbeten som påverkar pendeltåg och regionaltåg till och från Stockholm. Utanför länet stängs väg 55 av.

Goda råd för bilkörning under påsk

Om du ger dig ut på vägarna under påsk så ta det lugnt, håll avstånd och anpassa hastigheten efter väglaget, men kör aldrig fortare än gällande hastighetsgräns.

Om du tar bilen i påsk så är det bra att påminna sig om att Sverige är ett avlångt land där väder och väglag kan skifta från söder till norr. Ta därför god tid på dig och ta gärna flera pauser.

Planera din resa

Även om det kan innebära något längre resväg kan det vara klokt att välja vägar med mitträcken eller trafiksäkerhetskameror eftersom de är säkrare. Det kan även vara klokt att undvika vägar som är väldigt trafikintensiva. Trafikverket har tagit fram kartor som visar vilka vägar som har mitträcken, trafiksäkerhetskameror och vilka vägar som har tät trafik. Använd gärna kartorna när du planerar din resa.

Södra länken nattavstängd mot Nacka

Avstängningen gäller mellan klockan 22.00 och 05.00.

Nätterna mot tisdag (4 april), onsdag (5 april) och torsdag (6 april) stängs delar av väg 75 Södra länken av på grund av drift- och underhållsåtgärder. Avstängningen gäller riktningen mot Nacka och Värmdö. Avstängningen gäller även Koppartunneln (västgående utfartstunnel mot väg 226 Huddingevägen).

Trafikanter hänvisas att följa skyltad omledning.

Södra länken är det tunnelsystem söder om Stockholms innerstad som förbinder E4/E20 Essingeleden i väster med Nacka och Värmdö i öster.

Flera banarbeten under påsken

Stockholm city och Jakobsberg 6-11 april

Från torsdag den 6 april klockan 02.00 till tisdag den 11 april klockan 04.30 stänger Trafikverket  av järnvägen för tågtrafik mellan Stockholm city och Jakobsberg. Det påverkar all tågtrafik på sträckan.

Behöver du resa på sträckan under tiden finns det ersättningstrafik att tillgå. Besök SJ:s och SL:s webbsidor för ytterligare information.

Arbeten vid Stockholm central

Sankt Eriksbron: På järnvägen i närheten av Sankt Eriksbron ska Trafikverket byta några växlar och spår. Arbetena görs från 3 april klockan 22.00 till 11 april klockan 05.00.

Från torsdag 6 april klockan 22.00 till tisdag 11 april klockan 04.30 är Citybanan totalavstängd. Här görs underhållsarbeten såsom berginspektion samt insatser kopplat till tätning av berget.

Ersättningstrafik

Om du behöver resa på sträckan Stockholm city - Jakobsberg under tiden  finns det ersättningstrafik att tillgå. Planera din resa och var ute i god tid.

Södergående pendeltåg från Bålsta vänder i Jakobsberg och norrgående pendeltåg från Västerhaninge/Nynäshamn vänder i Stockholm City.

SJ:s regionaltåg södergående vänder i Bålsta.

För information om din ersättningsresa besök SL:s eller SJ:s webbplatser.

Arbeten med lokal påverkan på trafiken 

Nackagatan 

Nackagatan är avstängd i korsningen med Tegelviksgatan nattetid klockan 00.45 - 04.45 under perioden 4-6 april. 

Jakobsgatan

Under 2-5 nätter i perioden 3 april till 31 maj stängs Jakobsgatan av på sträckan mellan Malmtorgsgatan och Drottninggatan. Orsaken är inspektions- och reparationsarbeten i brunnar belägna mitt i körbanan. Trafik hänvisas till Vattugatan och Mäster Samuelsgatan.

Utanför länet

Väg 55 mellan Strängnäs och Enköping

Från tidig morgon den 3 april fram till sen skärtorsdagskväll den 6 april kommer väg 55 mellan Strängnäs och Enköping vara avstängd för genomresa i båda riktningar. Trafikverket reparerar en vägskada strax söder om avfarten till Morrarö. För trafikanter med målpunkt i området går det att komma till Svedäng söderifrån och Morrarö norrifrån. 

Omledning via E18 - väg 56 - E20 eller tvärtom.