Veckans trafik 14 - 20 november

Kommande händelser · Nu går vi in i en lugnare period när det kommer till planerade vägarbeten.

Rosenlundsgatan stängd för busstrafik

Fram till sommaren 2023 får busslinjerna 4, 74 och 94  annan körväg vid Södra station, på grund av ett stort arbete med fjärrvärme och -kyla på Rosenlundsgatan.

Bussarna går i stället via Ringvägen i båda riktningarna.
Rosenlundsgatan kommer att vara avstängd för busstrafik fram till den 22 juni 2023, på grund av ett stort ledningsarbete i området mellan Magnus Ladulåsgatan och Maria skolgata.

Indragna ordinarie hållplatser

De här hållplatserna dras in eller flyttas:

  • Zinkensdamm (mot Gullmarsplan och Sickla udde) - flyttar
  • Hornsgatan/Rosenlundsgatan - dras in
  • Rosenlundsgatan - dras in
  • Wollmar Yxkullsgatan - dras in
  • Södra station - flyttar

Tillfälliga hållplatser

De här hållplatserna ersätter under tiden:

  • Hållplatsen Zinkensdamm i riktning mot Gullmarsplan och Sickla udde ligger kvar på Hornsgatan, men flyttar till ett läge före korsningen med Ringvägen.
  • Hållplatsen Södra station flyttar till till Ringvägen vid korsningen Tantogatan/Södermalms allé, ca 120 meter från pendeltågsstationen och den ordinarie hållplatsen.

Arbeten med lokal påverkan på trafiken

Begränsad framkomlighet på Kvarnbacksvägen

Arbete med refuger och fartkuddar pågår på Kvarnbacksvägen. Arbetet pågår nattetid klockan 22-05 under perioden 14 november till 2 december. Under tiden är ett körfält avstängt
Skyddsbil och vakter reglerar trafik, ett körfält avstängt i båda riktningarna.

Nolsögatan och Lummervägen avstängd

Nolsögatan och Lummervägen är avstängda under perioden 17 - 23 november. Det är vägen under E4 mot Sollentuna som stängs av under tiden arbetet pågår. Busstrafik till och från Helenelund påverkas och omläggningen av busslinjer har förlängts en natt på grund av det rådande snövädret. Bussarna återgår till ordinarie linjesträckning först på onsdag 23 november.

Tjärhovsgatan

Tjärhovsgatan, mellan Nytorgsgatan och Renstiernas Gata, stängs av från mitten av november till juni 2023 på grund av ombyggnation av en fastighet.