Veckans trafik 9 - 15 september

Kommande händelser · Under vecka 37 stängs Nordsydaxeln av två nätter i rad på grund av drift- och underhållsåtgärder. Arbeten sker också i korsningen Sockenvägen och Huddingevägen samt på Centralbron.

Nordsydaxeln

Nordsydaxeln kallas den nordsydliga trafikleden genom Stockholms centrala delar. Den utgör en förbindelse mellan Norra länken i norr via Centralbron med Södra länken i söder.

Nordsydaxeln avstängd mot Nynäshamn

Avstängningen gäller mellan klockan 22:00 och 05:00.

Natten mot torsdag 12 september stängs delar av Nordsydaxeln av, mellan Hagastaden och Gullmarsplan, på grund av drift- och underhållsåtgärder. Avstängningen gäller Karlbergstunneln, Klarastrandsleden, Blekholmstunneln, Centralbron, Söderledstunneln och Johanneshovsbron i riktning mot Nynäshamn. Klaratunneln är helt avstängd.

Trafikanter hänvisas att följa skyltad omledning.

Nordsydaxeln avstängd mot Uppsala

Avstängningen gäller mellan klockan 22:00 och 05:00.

Natten mot fredag 13 september stängs delar av Nordsydaxeln av, mellan Gullmarsplan och Hagastaden, på grund av drift- och underhållsåtgärder. Avstängningen gäller Johanneshovsbron, Söderledstunneln, Centralbron, Blekholmstunneln, Klarastrandsleden och Karlbergstunneln i riktning mot Uppsala. Klaratunneln är helt avstängd. 

Trafikanter hänvisas att följa skyltad omledning.

Arbeten med lokal påverkan

Sockenvägen - Huddingevägen 

Med start måndag 9 september till och med torsdag 26 september är flera körfält avstängda i korsningen Sockenvägen och Huddingevägen. Avstängningen sker på grund av beläggningsarbete. Arbetet sker tre till fyra nätter under perioden, trafiken regleras då med vakt. Det sker även arbete dagtid en till två dagar under perioden mellan klockan 09:00 och 15:00 för att undvika rusningstrafik.

Lugnets Allé

Avstängningen gäller mellan klockan 22:00 och 05:00 i en eller ett fåtal nätter under perioden. 

Mellan söndag 15 september och fredag 20 september är Lugnets Allé mellan Hammarby Allé och Sickla Kaj avstängd i en eller ett fåtal nätter nattetid. Avstängningen sker på grund av bland annat montering av farthinder och breddning av gata.

Riddarfjärdspåfarten till Centralbron

Avstängningen gäller mellan klockan 22:00 och 05:00 under perioden.

Mellan måndag 9 september och fredag 13 september är Riddarfjärdspåfarten som går från Söder Mälarstrand till Centralbron avstängd. Avstängningen sker på grund av reparationsarbete och utförs nattetid.

Nynäsvägen vid Gullmarsplan

Avstängningen gäller mellan klockan 22:00 och 05:00.

Nätterna mot lördag 14 och söndag 15 september är Nynäsvägen mellan Johanneshovsmotet och Sofielundsmotet avstängd. Avstängningen sker på grund av en tung transport. Nätterna innan och efter transporten kommer enstaka körfält att vara avstängda på samma sträcka.

Eriksbergsgatan

Mellan onsdag 11 september och fredag 11 oktober är Eriksbergsgatan 11 avstängd för fordonstrafik. Avstängningen sker på grund av schaktarbete och innebär återvändsgata från båda håll samt tillfällig vändplats på båda sidor om arbetsområdet.

Danviksbron

Avstängningen gäller mellan klockan 22:00 och 05:00.

Natten mot fredag 13 september är två av tre körfält mellan Tegelviksgatan och Danviksbron avstängda i östgående riktning. Avstängningen sker på grund av montering av kameror.

Evenemang

Riksmötets öppnande

Tisdag 10 september sker riksmötets öppnande. Det markerar starten på riksdagens nya arbetsår. I samband med detta sker en kortege mellan Slottet och Hovstallet som kommer att påverka trafiken.

Busstrafiken på linje 2, 57, 65, 69 och 76 påverkas mellan omkring klockan 11:00 och 15:00. 

Oktoberfest på Gärdet

Mellan torsdag 12 september och lördag 14 september pågår Oktoberfest-firande på Lingarängsvägen på Gärdet. Evenemanget förväntas ha över 2 000 besökare och kan komma att ha viss trafikpåverkan.

Fotboll på Tele2 Arena

Söndag 15 september möts Djurgården och Mjällby AIF på Tele2 Arena. Matchen inleds klockan 14:00.

Fotboll på Strawberry Arena 

Söndag 15 september möts AIK och Malmö på Strawberry Arena. Matchen inleds klockan 14:00 (preliminärt).