Trafikomläggning på E4/E20 vid Kungens kurva

E4 Förbifart Stockholm · I helgen görs en trafikomläggning av E4/E20 norrgående mellan Vårby backe och Kungens kurva.

Natten mellan lördag 14 september och söndag 15 september flyttas trafiken i sidled på E4/E20 i norrgående riktning mellan Vårby backe och Kungens kurva. Vägbanan flyttas längre till vänster och norrgående avfart i Trafikplats Lindvreten södra stängs av.

Arbetet sker mellan klockan 21:00 och 08:00 och under tiden kommer endast ett körfält vara öppet i båda körriktningarna mellan Kungens kurva och Vårby backe.

Efter trafikomläggningen

När trafikomläggningen är genomförd kommer den norrgående vägbanan på E4/E20 att gå längre ut till vänster och lika många körfält som tidigare kommer att vara öppna.

Den norrgående avfarten i trafikplats Lindvreten södra kommer vara avstängd och istället är norrgående avfart i trafikplats Lindvreten norra öppen och den avfarten kommer ligga till vänster.

Trafikomläggningen görs för att Trafikverket ska kunna arbeta vidare med byggandet av den nya trafikplatsen Lindvreten södra.

Kartan visar vart trafikomläggningen görs. När trafikomläggningen är genomförd kommer den norrgående vägbanan gå längre ut till höger. Norrgående avfart i trafikplats Lindvreten södra  kommer vara avstängd, rött kryss i kartan och istället är norrgående avfart i trafikplats Lindvreten norra öppen, blå pil på kartan och den avfarten kommer ligga till vänster.