Nattarbete på E4/E20 vid Kungens kurva

E4 Förbifart Stockholm · Under helgen 7-8 september gör Trafikverket en trafikomläggning av E4/E20 södergående mellan Kungens kurva och Vårby backe.

Södergående riktning påverkas

Arbetet sker mellan klockan 21:00 och 08:00.

Natten mellan lördag 7 september och söndag 8 september flyttar Trafikverket trafiken i sidled på E4/E20 i södergående riktning mellan Kungens kurva och Vårby backe. Under natten är påfarten ut på E4:an södergående vid McDonalds Lindvreten avstängd och trafiken leds om via Skärholmen. Det kommer även att göras vissa arbeten i norrgående körriktning. 

Under arbetet kommer endast ett körfält vara öppet i båda körriktningarna mellan Kungens kurva och Vårby backe.

Kartan visar var arbetet kommer ske.

Efter trafikomläggningen

När trafikomläggningen är genomförd kommer den södergående vägbanan på E4/E20 att gå längre ut till höger och lika många körfält som tidigare kommer att vara öppna.

Trafikomläggningen görs för att Trafikverket ska kunna arbeta vidare med byggandet av den nya trafikplatsen Lindvreten södra.

Ytterligare trafikomläggning helgen 14 - 15 september

Lördag 14 september till söndag 15 september görs en till trafikomläggning på samma sträcka men i norrgående riktning på E4/E20.

Efter att den trafikomläggningen är genomförd så kommer den norrgående avfarten i trafikplats Lindvreten södra att vara avstängd och istället kommer norrgående avfart i trafikplats Lindvreten norra att vara öppen. Den nya avfarten kommer då vara en vänsteravfart.