Veckans trafik 1 - 7 juli

Kommande händelser · Veckan inleds med nattavstängningar i delar av Södra länken och avslutas med fotboll på både Tele2 Arena och Friends Arena.

Tunnelavstängningar i Södra länken

Under veckan stängs delar av väg 75 Södra länken av på grund av underhållsarbete. Avstängningarna gäller mellan 22:00 och 05:00 under perioden.

Södra länken är det tunnelsystem söder om Stockholms innerstad som förbinder E4/E20 Essingeleden i väster med Nacka och Värmdö i öster.

Nackatunneln

Avstängningen gäller mellan klockan 22:00 och 05:00.

Natten mot tisdag 2 juli är Nackatunneln avstängd. Avstängningen gäller östgående riktning.  Nackatunneln är en del av Södra länken. 

Trafikanter hänvisas att följa skyltad omledning.

Sicklatunneln

Avstängningen gäller mellan klockan 22:00 och 05:00.

Natten mot onsdag 3 juli är Sicklatunneln avstängd. Avstängningen gäller västgående riktning. Sicklatunneln är en del av Södra länken.

Trafikanter hänvisas att följa skyltad omledning.

Sicklarondellen mot Årstatunneln

Avstängningen gäller mellan klockan 22:00 och 05:00.

Natten mot torsdag 4 juli är rampen från Sicklarondellen ner mot Sicklatråget och Årstatunneln avstängd. Rondellen är öppen för att köra runt, men inte ner i Årstatunneln. Årstatunneln är en del av Södra länken. 

Trafikanter hänvisas att följa skyltad omledning.

Arbeten med lokal påverkan

Torkel Knutssonsgatan

Mellan måndag 1 juli och fredag 9 augusti är norrgående körfält i höjd med Torkel Knutssonsgatan 35 avstängt. Avstängningen sker på grund av reparation av ledningar.

Samaritgränd

Avstängningen gäller mellan klockan 06:00 och 14:00.

Fredag 5 juli är Samaritgränd 4 avstängd för fordonstrafik mellan Rosenlundsgatan och Doktor Abelins Gata. Avstängningen sker på grund av lyft av grävmaskin. 

Kungsgatan

Avstängningen gäller mellan klockan 21:00 och 06:00.

Natten mot fredag 5 juli är Kungsgatan avstängd mellan Sveavägen och Norrlandsgatan. Avstängningen sker på grund av målning av en bro och vakter släpper växelvis fram passerande fordonstrafik.

Skanstullsbron

Avstängningarna gäller mellan klockan 20:00 och 05:00.

Nätterna mot tisdag 2 och onsdag 3 juli är Skanstullsbron avstängd från Ringvägen på grund av asfalteringsarbete. Gång- och cykelvägen är öppen under avstängningen.

Evenemang

Fotboll på Friends Arena

Söndag 7 juli möts AIK och Kalmar på Friends Arena. Matchen börjar klockan 14:00.

Fotboll på Tele2 Arena

Fredag 5 juli möts Hammarby och AIK på Tele2 Arena. Matchen börjar klockan 19:00.