Veckans trafik 26 februari - 3 mars

Kommande händelser · En sportlovsvecka fylld med nattliga underhållsarbeten i Stockholm, både i Södra och Norra länken. Veckan inleds också med två fotbollskvällar på Tele2 Arena.

E20 Norra länken

Norra länken är det tunnelsystem norr om Stockholms innerstad som förbinder E4/E20 Essingeleden i väster med Lidingö och Värtahamnen i öster.

Norra länken avstängd mot Lidingö

Avstängningen gäller mellan klockan 22.00 och 05.00.

Natten mot tisdag 27 februari stängs delar av E20 Norra länken av på grund av drift- och underhållsåtgärder. Avstängningen gäller riktningen mot Lidingö/Värtan. Avstängningen gäller även Karolinertunneln (infartstunneln från E4 Haga Södra), Albanotunneln (infartstunneln från Roslagsvägen) och Måntunneln (infartstunneln från Roslagstull).

Trafikanter hänvisas att följa skyltad omledning.

Norra länken avstängd mot Essingeleden

Avstängningen gäller mellan klockan 22.00 och 05.00.

Natten mot onsdag 28 februari stängs delar av E20 Norra länken av på grund av drift- och underhållsåtgärder. Avstängningen gäller riktningen mot E4/E20 Essingeleden. Avstängningen gäller även Kosmostunneln (infart från Lidingövägen), påfarten från Hjorthagsvägen och Galaxtunneln (utfartstunneln till Roslagsvägen) och Måntunneln (infartstunneln från Roslagstull).

Trafikanter hänvisas att följa skyltad omledning.

Väg 75 Södra länken

Södra länken är det tunnelsystem söder om Stockholms innerstad som förbinder E4/E20 Essingeleden i väster med Nacka och Värmdö i öster.

Södra länken nattavstängd mot Nacka

Avstängningen gäller mellan klockan 22.00 och 05.00.

Natten mot torsdag 29 februari stängs delar av väg 75 Södra länken av på grund av drift- och underhållsåtgärder. Avstängningen gäller riktningen mot Nacka och Värmdö. Avstängningen gäller även Koppartunneln (västgående utfartstunnel mot väg 226 Huddingevägen).

Trafikanter hänvisas att följa skyltad omledning.

Södra länken nattavstängd mot E4/E20

Avstängningen gäller mellan klockan 22.00 och 05.00.

Natten mot fredag 1 mars stängs delar av väg 75 Södra länken av på grund av drift- och underhållsåtgärder. Avstängningen gäller riktningen mot E4/E20 Essingeleden. Avstängningen gäller även Sotartunneln (östgående utfartstunnel mot väg 73 Nynäsvägen).

Trafikanter hänvisas att följa skyltad omledning.

Sportlovstrafiken

Under vecka 9 är det sportlov för stockholmarna. Det innebär mer trafik än vanligt norrut och vi råder därför till att vara extra förberedd inför avresa. Se till att du packar bilen rätt, anpassar din körning efter rådande väglag och har tillräckligt däckdjup på vinterdäcken. 

De vägsträckor som kan vara extra trafikerade genom landet under Stockholms sportlovsvecka, särskilt i samband med skidorternas bytesdagar vid veckosluten, är:

  • E4 Stockholm - Sundsvall
  • E14 Sundsvall - Åre
  • E16 Gävle - Falun
  • Riksväg 70 Enköping - Idre

Arbeten med lokal påverkan på trafiken

Lidingöbron

Från och med fredag 1 mars pågår ett broarbete på Lidingöbron, väg 277, på grund av byte av brolager. Arbetet förväntas pågå till och med år 2026 och större delen av arbetet sker under bron och kommer inte att ha särskilt stor påverkan på trafiken. I perioder kommer en del bygganordningar att blockera delar av körfälten men i huvudsak kommer trafiken att fungera som vanligt. 

Norra Danviksbron

Under perioden 26 februari till 3 december kommer nattarbeten att ske på Norra Danviksbron. Mellan klockan 22.00 och 04.00 stängs flera körfält av i samband med provborrningar.

Lilla Nygatan

Från och med måndag 26 februari kl 00.00 är Lilla Nygatan i Gamla stan avstängd mellan Kåkbrinken och Schönfeldts Gränd i samband med uppställning av kranbil. Avstängningen förväntas pågå till 1 mars.

Jakobsgatan 17-21

Avstängningen gäller mellan 00.00 och 05.00 samtliga nätter. 

Jakobsgatan är avstängd för genomfart mellan Malmtorgagatan och Drottninggatan totalt tre nätter under perioden fredag 1 mars och 31 maj. Avstängningen sker på grund av brunnsarbete och fordonstrafik hänvisas vid avstängning till Vattugatan eller Mäster Samuelsgatan.

Jakobsgatan 14-18

Avstängningen gäller mellan 22.00 och 05.00 samtliga nätter. 

Med start natt mot tisdag 27 februari är Jakobsgatan avstängd för genomfart mellan Malmtorgagatan och Drottninggatan tre nätter per vecka. Avstängningen sker på grund av lyft av byggmaterial och pågår till och med natt mot fredag 29 mars. 

Fordonstrafik hänvisas dessa nätter till Vattugatan eller Mäster Samuelsgatan.

Evenemang

Fotboll på Tele2 Arena

På måndag 26 februari möter Hammarby GIF Sundsvall på Tele2 Arena. Matchen börjar kl 18:30.

Fotboll på Tele2 Arena

På onsdag 28 februari möter Sverige Bosnien-Hercegovina på Tele 2 Arena. Matchen börjar kl 18:30.