Veckans trafik 12 - 18 februari

Kommande händelser · En vecka med tunneltvätt väntar i Stockholm. Nattarbete sker på Ekerövägen natt mot torsdag och trafiken leds om mellan Vårby backe och Trafikplats Lindvreten norra natten mellan lördag och söndag.

Fortsatta nattarbeten på E4/E20 vid Lindvreten

Natten mot söndag 18 februari flyttas trafiken i sidled på E4/E20 södergående mellan Vårby backe och Trafikplats Lindvreten norra.

Arbetet pågår 21:00-08:00 och under den tiden kommer endast ett körfält vara öppet i södergående körriktning på E4/E20. Enstaka körfält i norrgående körriktning kan även påverkas mellan Vårby backe och Trafikplats Lindvreten norra.

Det kommer även göras förberedande arbeten natten mot lördag 17 februari 22.00-05.00, samt belysningsarbeten natten mot måndag 19 februari 22.00-05.00. Dessa arbeten påverkar enstaka körfält i södergående riktning.

Tunneltvätt i stockholms stads tunnlar 

Tomteboda- och Karlbergstunnlarna

Avstängningen gäller mellan klockan 22.00 och 05.00.

Natten mot tisdag 13 februari stängs Tomtebodatunneln och Karlbergstunneln av i en riktning i taget på grund av tunneltvätt. 

Tomtebodatunneln är en del av Klarastrandsleden och går under norrgående E4/E20 Norra Länken.  Karlbergstunneln är en del av Klarastrandsleden och är den tunnel som går under järnvägsspåren och Pampaslänken.

Hundra Knutars Backe

Avstängningen gäller mellan klockan 22.00 och 05.00.

Natten mot tisdag 13 februari stängs Hundra Knutars backe av på grund av tunneltvätt. Avstängningen gäller i en riktning i taget.

Hundra Knutars Backe heter den 251 meter långa tunneln på Kungsholmen som går under Drottningholmsvägen.

Söderledstunneln

Avstängningen gäller mellan klockan 22.00 och 05.00.

Natten mot onsdag 14 februari stängs Söderledstunneln av i en riktning i taget på grund av tunneltvätt.

Söderledstunneln är den tunnel som går under Södermalm, från Johanneshovsbron i söder till Centralbron i norr. 

Blekholmstunneln

Avstängningen gäller mellan klockan 22.00 och 05.00.

Natten mot torsdag 15 februari stängs Blekholmstunneln av på grund av tunneltvätt. Avstängningen gäller i en riktning i taget.

Blekholmstunneln går parallellt med järnvägsspåren i höjd med Stockholms centralstation och förbinder Klarastrandsleden med Centralbron.

Esbotunneln

Avstängningen gäller mellan klockan 22.00 och 05.00.

Natten mot torsdag 15 februari stängs Esbotunneln av på grund av tunneltvätt.

Esbotunneln ligger i Kista i nordvästra Stockholm.

Hundra knutars backe

Avstängningen gäller mellan klockan 22.00 och 05.00.

Natten mot fredag 16 februari stängs Hundra Knutars backe av. Avstängningen gäller båda riktningar. 

Arbeten med lokal påverkan på trafiken

Fagersjövägen

Fagersjövägen är avstängd vid plankorsningen med pendeltågsspåret, natten mot den 16 februari (klockan 00.30 - 05.00). Omledning sker via Farsta. Orsaken är ett akut lyft av plankorsningen.

Mäster Samuelsgatan

Mellan 12 februari och 27 september kommer Mäster Samuelsgatan mellan Norrlandsgatan och Birger Jarlsgatan vara avstängd på grund av ett schaktarbete.

Under avstängningen hänvisas fordonstrafik till alternativa vägar i närområdet och det är under arbetets gång möjligt att köra in på Mäster Samuelsgatan från Birger Jarlsgatan. 

Ekerövägen vid Drottningholmsbron

Kvällen och natten mot 15 februari transporteras tung utrustning på Ekerövägen. Transporten går från Kärsön till västra sidan av Drottningholmsbron och det blir totalt två transporter med korta totalavstängningar. 

Under natten kommer man även att lyfta ut utrustning på Drottningholmsbron, vilket beräknas ta två timmar. I samband med arbetet stängs ett körfält av för trafik och trafiken dirigeras då med flaggvakter.

Arbetena kommer enbart att ske kvälls- och nattetid och ska därför inte påverka framkomligheten i rusningstrafiken.

Evenemang

Tele2 Arena

Hammarby möter Västerås SK FK i Svenska cupen lördag 17 februari. Avspark klockan 15.15.

AIK möter Örebro SK i Svenska cupen söndag 18 februari. Avspark klockan 15.15.