Veckans trafik 20 -26 mars

Kommande händelser · Broreparationer påbörjas på E4 vid trafikplats Arlanda, arbetet pågår till slutet noveber och beräknas påverka trafiken i båda riktningar.

E4 trafikplats Arlanda

Från mitten av mars till slutet av november ska broarna vid trafikplats Arlanda att repareras. Detta för att öka trafiksäkerheten. 

Det är både reparationer på broarnas ovansida och undersida. Tätskiktet på broarna ska bytas och ny asfalt kommer att läggas på broarna. Även kantbalkarna ska bytas ut, det som håller bron på plats.

Så påverkas framkomligheten

Arbetet kommer att pågå i etapper i båda riktningar och en del av bron repareras i taget. Under arbetstiden kommer två körfält att vara öppna i båda riktningar men vägen behöver smalnas av.

Det betyder att körfälten kommer att vara smalare, vardera 3 meter respektive 3,5 meter i bredd. Hastigheten sänks till 70 km/tim förbi arbetsplatsen. 

Väg 273

Under bron, längs med väg 273, kommer ett körfält vara öppet i vardera riktning.  Bredden på körfälten är begränsad till 3,5 meter. Hastigheten kommer att sänkas till 70 km/tim förbi arbetsplatsen.

På väg 273 mot Arlanda kommer en portal att ställas upp, ca 100 meter från broarna. Det är en endast säkerhetsåtgärd, den fria höjden förblir 4,5 meter.

Trafikomläggning vid Enköpingsrondellen

Natten till måndag den 27 mars görs en omläggning i Enköpingsrondellen (cirkulationsplatsen) som binder ihop Enköpingsvägen med Rissneleden, vid bankhuset/Ursviks entré i Rissne. Under natten blir det begränsad framkomlighet och trafikanter uppmanas att hålla koll på skyltning och anvisningar.

Det här är för att styra om trafiken till den färdigställda delen av vägen och för att kunna komma åt den delen som nu ska färdigställas.

Muskötunneln 

Tunneltvätt pågår i Muskötunneln. Arbete sker natt mot måndag 20 mars och natt mot tisdag 21 mars klockan 22.00 - 05.00. Under tiden lotsas trafiken genom tunneln. 

Tunneltvätt 

Under veckans vardagsnätter pågår tunneltvätt i flera av Stockholms stads tunnlar.

Arbete pågår klockan 22.00 - 05.00 och under tiden stängs tunneln av i den riktning arbetet pågår. 

  • Natt mot tisdag 21 mars pågår tunneltvätt i Söderledstunneln
  • Natt mot onsdag 22 mars pågår tunneltvätt i Tomtebodatunneln, Karlbergstunneln och i Hundra knutars backe.
  • Natt mot torsdag 23 mars pågår tunneltvätt i Blekholmstunneln och Hjulstatunneln
  • Natt mot fredag 24 mars pågår tunneltvätt i Klaratunneln 

Centralbron 

Under natt mot fredag 24 mars klockan 22.00 - 05.00 är det begränsad framkomlighet på Centralbron. Det är bodar som ska lyftas från Centralbron vid T-banestation Gamla Stan. När arbetet utförs är två körfält avstängda och fordonstrafik passerar platsen i vänster körfält.

Fleminggatan

Byggetablering pågår på Fleminggatan inför kommande fasadarbete. Arbetet pågår från 20 mars till 31 oktober. Under tiden är ett avstängt på Fleminggatan riktning västerut mellan Kronobergsgatan och Sankt Eriksgatan.

Arbeten med lokal påverkan på trafiken

Herserudsvägen avstängd 

Måndagen den 20 mars till och med fredagen den 31 mars stängs Herserudsvägen av vid hållplats Baggeby station. Avstängningen sker på grund av ombyggnad inför Lidingöbanans kommande ersättningstrafik.

Busslinje 238 och 923 får indragna hållplatser under tiden.

Norrbyvägen

Schaktarbete pågår på Norrbyvägen mellan Ulvsundavägen och Björkbacksvägen. Arbetet pågår natt mot onsdag den 22 mars klockan 22.00 - 05.00 och under tiden är det begränsad framkomlighet i båda riktningar. 

Rosenlundsgatan

Schaktarbete pågår på Rosenlundsgatan mellan Magnus Ladulåsgatan och Södermalmsallén under perioden 21 mars till 17 maj. Under arbetstiden är ett körfält avstängt på Rosenlundsgatan.

Spånga kyrkväg / Spånga torgväg

Spånga torgväg är avstängd från Spångaviadukten under perioden 20 mars - 30 april på grund av ett vägarbete. Trafik leds om via Spånga station.

Katarina Bangata

Katarina Bangata är avstängd mellan Ringvägen och Ljusterögatan under perioden 20 mars till 4 juni. 

Evenemang

EM-kval fotboll

Sverige möter Belgien på Friends Arena fredagen den 24 mars. Matchen startar 20.45. 

Hammarbymarschen

Den 26 mars marscherar Hammarbyfansen sin årliga marsch. I år går marschen från Hammarby Idrottsplats, Kanalplan till Tele2 Arena i samband med derby i Damallsvenskan.

Marschen startar ca klockan 13.30 och avspark för fotbollsmatchen är klockan 15.00. Matchen spelas mellan Hammarby och Vittsjö.

Innerstadsbussar får omlagda körvägar och indragna hållplatser ca klockan 12.30 – 15.00 och Gullmarsplan stängs av för all busstrafik.