Veckans trafik 18 - 26 december

Kommande händelser · Julen är här och det innebär mer trafik än vanligt. Vad gäller planerade arbeten som påverkar framkomligheten så väntar en lugn vecka med få avstängningar.

Jultrafiken

Under julen är det många som reser till och från Stockholm, speciellt dagarna innan och efter julafton. Under denna tid är det extra viktigt att vara ute i god tid eftersom att restiden kan vara längre än vanligt. Planera din resa, ta raster och anpassa hastigheten efter rådande väderläge och trafik. 

Vägar som är särskilt drabbade av jultrafiken är E4/E20 mot Nyköping och Eskilstuna, E18 mot Enköping, E4 mot Uppsala samt E18 mot Norrtälje.

Klaratunneln avstängda i båda riktningarna

Avstängningen gäller mellan klockan 22.00 och 05.00.

Natten mot fredag 22 december stängs Klaratunneln av, en riktning i taget, på grund av drift- och underhållsåtgärder.

Klaratunneln är en tunnel i Stockholms innerstad som förbinder Centralbron med Sveavägen och Mäster Samuelsgatan.

Arbeten med lokal påverkan

Skärholmsvägen

Avstängningen gäller mellan klockan 22.00 och 05.00.

Natten mot 19 december stängs delar av Skärholmsvägen av mellan Skärholmsplan/Smistavägen och Björksätravägen. Avstäningen sker på grund av av att en portal ska monteras över vägen och gäller i båda riktningarna. 

Trafikanter hänvisas att följa skyltad omledning.

Älvsjövägen

Den 21 december kommer trafikvakter att tillfälligt stoppa trafiken på Älvsjövägen mellan Götalandsvägen och Kabelverksgatan för att långa transporter ska kunna backa ut från ett arbetsområde.

Avstängningen sker någon gång mellan 09.00 och 15.00.

Hammarby Allé

Natten den 21 december mellan klockan 23.00 och 06.00 kommer Hammarby Allé 2-12 vara avstängd i östgående färdriktning på grund av asfaltsåterställning.

Trafiken leds om vid cirkulationsplatsen Hammarby Allé/Hammarbybacken: Hammarbybacken-Hammarbyvägen-Textilgatan-Hammarby Allé.

Evenemang

Inga större kända evenemang med trafikpåverkan under veckan.