EVENEMANG · Mellan den 30 maj och 6 juni händer det mycket i Stockholm. Trafiken kommer att påverkas, så du behöver ta reda på vad det innebär för just din resa.

Första veckan i juni fylls Stockholm av idrottstävlingar, studentfiranden, stora internationella miljöevenemang och mycket annat. Du som planerar att åka i eller till Stockholmsområdet denna vecka bör ha goda marginaler.

Stockholms innerstad påverkas mest, men också de större vägarna till och från Arlanda och Bromma, på grund av många eskorter.

Låt bilen stå och välj att cykla, gå eller resa med kollektivtrafik. Åk i första hand med tåg, tunnelbana och spårvagn eftersom busstrafiken i city kommer att påverkas.

Var beredd på att din resa kan ta längre tid, följ tillfälliga skyltningar och den information som ges om begränsningar under besöket, och ta del av aktuell trafikinformation.

Du som mellan 4 och 7 juni lämnar Stockholm och ska norrut mot Arlanda och Uppsala, eller ska in till Stockholm från norrort under dessa datum, hänvisas till buss då samtliga tåg är inställda. Detta gäller såväl pendeltåg som fjärrtåg. Extrabussar finns insatta. Tunnelbanan och Roslagsbanan går dock som vanligt.

Mer information om vad som gäller för din resa finns hos ditt tågbolag.