Veckas trafik 27 juni - 3 juli

Kommande händelser · Mälarbanan stängs av den 2 juli och fram till 1 augusti, det påverkar SL pendeltåg på Bålstalinjen samt SJ regionaltåg Stockholm - Västerås/Göteborg. Nordsydaxeln avstängd mot Nynäshamn nattetid.

Nordsydaxeln avstängd mot Nynäshamn

Avstängningen gäller mellan klockan 22.00 och 05.00.

Natten mot tisdag 28 och onsdag 29 juni stängs delar av Nordsydaxeln av, mellan Hagastaden och Gullmarsplan, på grund av asfalteringsarbete. Avstängningen gäller Karlbergstunneln, Klarastrandsleden, Blekholmstunneln, Centralbron, Söderledstunneln och Johanneshovsbron i riktning mot Nynäshamn. 

Mellan klockan 21.00 till 06.00 är två körfält avstängda på Centralbron i södergående riktning. 

Under arbetstiden får busstrafiken andra körvägar och indragna hållplatser. För mer information se sl.se eller reseplaneraren på sl.se.
Trafikanter hänvisas att följa skyltad omledning.

Nordsydaxeln kallas den nordsydliga trafikleden genom Stockholms centrala delar. Den utgör en förbindelse mellan Norra länken i norr via Centralbron med Södra länken i söder.

Nockebybron

Ett körfält kommer att vara avstängt på Nockebybron (väg 261) i riktning mot Stockholm från och med vecka 26 och beräknas vara så till och med med slutet av november i år. Detta beror på arbeten med brostöden på Nockebybron och är en del av breddningen av Ekerövägen med ett nytt kollektivtrafikkörfält.

Hundra Knutars backe avstängd 

Hundra Knutars backe är avstängd natt mot fredag 1 juli. Arbetet pågår klockan 22.00 - 05.00 och trafiken leds om via Drottningholmsvägen. 

Stadsgårdsberget 

Besiktning av bergskärning pågår på Stadsgårdsberget mellan Stadsgårdshissen och Londonviadukten.

Arbetet pågår under perioden 27 juni till 8 juli klockan 9-15 och under tiden är det begränsad framkomlighet förbi platsen. 

Arbeten med lokal påverkan på trafiken 

Gång- och cykelbanan avstängd på Ulvsundaplan

På Ulvsundaplan påbörjas breddning av gång och cykelbanan. Arbetet pågår 26 juni till 1 juli och under tiden är gång- och cykelbanan avstängd på Ulvsundavägens västra sida. Cyklisterna hänvisas till andra sidan. 

Norrmalmstorg avstängd

Den 28 juni klockan 9-16 är Norrmalmstorg avstängd mellan Smålandsgatan och Hamngatan. Trafiken hänvisas att följa uppskyltad omledning. 

Begränsad framkomlighet på Odengatan

Ombyggnad av busshållplats på Odengatan. Arbetet påbörjas den 29 juni klockan 20.00 och pågår mellan Odenplan och Sveavägen, Arbetet påverkar busskörfältet i båda körriktningar på Odengatan mellan Döbelnsgatan och Hagagatan. Arbetet beräknas vara klart den 29 juli. 

Sankt Göransgatan avstängd

Sankt Göransgatan är avstängd mellan Warfvinges Väg och Mariedalsvägen under perioden 1 - 8 juli p.g.a. montering av tornkran.

Mälarbanan avstängd 

Under perioden 2 juli klockan 02:00 till 1 augusti klockan 04:30  är delar av tågtrafiken på Mälarbanan avstängd. De stationer som påverkas är Sundbyberg, Spånga och Barkarby.

På sl.se och sj.se finns information om hur tågen går och vänder, samt om ersättningstrafik under avstängningen.

Vad Trafikverket arbetar med under Mälarbanans tågstopp i sommar

Under tågstoppet i sommar fortsätter Trafikverket förberedelserna inför utbyggnaden av järnvägen till fyra spår på sträckan Tomteboda-Kallhäll. Dessa arbeten görs bland annat i Spånga–Bromsten och i Sundbyberg. I Spånga och Bromsten river Trafikverket befintlig järnväg, gräver, spränger berg, gör markförstärkningar och bygger tillbaka ny järnväg.

Trafikverket arbetar också vidare med den nya gång- och cykeltunneln och kulverten i området. I Sundbyberg arbetar Trafikverket i spårområdet med spontningsarbeten och lyft av en ledningsbrygga över spåret.

- När järnvägssträckan är avstängd för tågtrafik och när färre arbetspendlar, som på sommaren, kan vi arbeta effektivt och säkert i spårområdet – både för de som arbetar och för de som reser. Då påverkas resenärerna så lite som möjligt, säger Benny Svärd, ansvarig för arbetena under Mälarbanans avstängningar.

Upprustning av tunnlar påverkar pendeltåg förbi Solna

Från lördag 2 juli till natten mot måndagen 8 augusti rustar Trafikverket upp järnvägstunnlarna söder om Solna station. Det påverkar främst dig som ska resa till och från Solna och Ulriksdal. Det innebär att vissa pendeltåg på linje 41 och linje 42 som kör mellan Märsta och Älvsjö/Tumba samt Märsta och Västerhaninge/Nynäshamn inte kommer att stanna i Ulriksdal och Solna under denna period.

För mer information om din resa se sl.se 

Evenemang 

Lollapalooza

Mellan fredagen den 1 juli och söndagen den 3 juli är det dags för musikfestivalen Lollapalooza på Gärdet.  Evenemanget förväntas påverka trafiken mellan cirka klockan 14.30 – 23.00. 

Fotboll 

Tisdagen den 28 juni möter Sverige - Brasilien på Friends Arena. Matchen statar klockan 18:30

Söndagen den 3 juli möter Djurgården - Hammarby på Tele2 Arena. Matchen startar klockan 15.00