Kommande händelser · Under veckan är det påsklov, men trots det sker en hel del arbeten i Stockholms tunnlar. Arbeten sker nattetid.

Västerbronedfarten avstängd nattetid 

Under perioden 5 - 16 april är Västerbronedfarten avstängd nattetid, i riktning mot Kungsholmen. 

Det är betongskador som ska lagas och under arbetstiden måste nedfarten stängas av. Arbetet påtår nattetid klockan 22.00 - 05.00.

Nordsydaxeln nattavstängd mot Uppsala

Avstängningen gäller mellan klockan 22.00 och 05.00.

Natt mot torsdag 8 april och natt mot fredag 9 april stängs delar av Nordsydaxeln av, mellan Gullmarsplan och Hagastaden, på grund av drift- och underhållsåtgärder.

Avstängningen gäller Johanneshovsbron, Söderledstunneln, Centralbron, Blekholmstunneln, Klarastrandsleden och Karlbergstunneln i riktning mot Uppsala. Klaratunneln är helt avstängd. 

Trafikanter hänvisas att följa skyltad omledning. Under arbetstiden får busstrafiken andra körvägar och indragna hållplatser. För mer information se sl.se eller reseplaneraren på sl.se.

Nordsydaxeln kallas den nordsydliga trafikleden genom Stockholms centrala delar. Den utgör en förbindelse mellan Norra länken i norr via Centralbron med Södra länken i söder.

Södra länken nattavstängd mot Nacka

Avstängningen gäller mellan klockan 22.00 - 05.00.

Nätterna mot onsdag 7 april, torsdag 8 april och fredag 9 april stängs delar av väg 75 Södra länken av på grund av drift- och underhållsåtgärder. Avstängningen gäller riktningen mot Nacka och Värmdö.

Avstängningen gäller även Koppartunneln (västgående utfartstunnel mot väg 226 Huddingevägen).

Trafikanter hänvisas att följa skyltad omledning.

Södra länken är det tunnelsystem söder om Stockholms innerstad som förbinder E4/E20 Essingeleden i väster med Nacka och Värmdö i öster.

Stallarholmsvägen enkelriktas

Ett fjärrvärmearbete beräknas pågå på Stallarholmsvägen fram till sista oktober. Under arbetstiden kommer Stallarholmsvägen att enkelriktas från korsningen med Kvicksundsvägen till korsningen med Harpsundsvägen.

Trafiken kommer att kunna köra i sydvästlig riktning på denna sträcka. Trafik som kommer från Harpsundsvägen och som ska i riktning mot Örbyleden fortsätter på Harpsundsvägen förbi korsningen med Stallarholmsvägen och åker via Kvicksundsvägen istället.

Smalare körfält på Malmskillnadsgatan

Uppställning och arbete med en mobilkran på Malmskillnadsgatan mellan Brunkebergstorg och Mäster Samuelsgatan. Arbetet pågår 7 - 9 april samt 12-13 april. Under tiden arbetet påtår är vägen smalare, men återstående bredd är 8 meter för passerande fordon. 

Ökad trafik under påskhelgen

Under påsken är det mycket trafik på vägarna och det gör att resan kan ta längre tid än vanligt. Även om det kan innebära något längre resväg kan det vara klokt att välja vägar med mitträcken eller trafiksäkerhetskameror, eftersom de är säkrare.

Kom ihåg att hålla avstånd och ta regelbundna raster. Tänk på att det fortfarande kan råda vinterväglag på vissa håll. 

Aktuell trafikinformation hittar du här på trafiken.nu och på trafikverket.se om du reser utanför Stockholms län.

Mälarbanan avstängd

Den 1-6 april stänger Trafikverket av tågsträckan mellan Stockholm City och Barkarby för att fortsätta bygga ut Mälarbanan från två till fyra spår. Det innebär att buss ersätter regionaltågen mellan Stockholm Central och Bålsta och att tunnelbana och buss ersätter pendeltågen mellan Stockholm City och Jakobsberg. 

Tågtrafiken är avstängd från torsdag den 1 april klockan 01:10 till natt mot tisdag den 6 april. Tisdagen den 6 april klockan 04:30 går tågen som vanligt igen.

De större planerade arbetena utförs när färre reser och arbetspendlar, därför stänger vi av tågtrafiken under påsken.

Under påskavstängningen utförs ledningsarbeten och fältundersökningar  längs sträckan Huvudsta–Spånga. I Barkarby arbetas det med Veddestabron och förbereder för plattformar och den norra entrén på Barkarby station, och i Sundbyberg kommer en ledningsbrygga att lyftas på över järnvägen.

Hovslagargatan avstängd

Från den 8 april till slutet av juni är Hovslagargatan avstängd i höjd med Blasieholmsgatan riktning mot Nybrokajen på grund av schaktarbete kopplat till tunnelbanans utbyggnad.

Fordonstrafik från Södra Blasieholmshamnen hänvisas att köra Hovslagargatan-Blasieholmsgatan-Teatergatan-Nybrokajen eller Stallgatan-Nybrokajen. I motsatt riktning, från Nybrokajen mot Södra Blasieholmshamnen, berörs inte fordonstrafiken av denna avstängning

Undvik att åka med SL i påsk

Även om färre brukar resa med SL-trafiken under påskledigheten så ber dem alla som kan att fortsätta att undvika att resa med dem även under helgerna.

I några områden i länet finns det däremot en risk att resandet kan öka i samband med helgen när många vill resa till sina fritidshus.

Om du ska resa till och från följande områden under påskhelgen ber dem dig att att tänka till lite extra och överväga andra resealternativ om du har möjlighet:

  • Värmdö
  • Norrtälje
  • Ljusterö
  • Vaxholm

Så går trafiken under påskhelgen

Trafiken går enligt helgtidtabell vilket innebär att

  • Skärtorsdag, 1 april, kör trafiken enligt fredagstrafik
  • Långfredag, 2 april, kör trafiken som söndag med helgnatt
  • Påskafton, lördag 3 april, kör trafiken som lördag
  • Påskdagen, söndag 4 april, kör trafiken som söndag under dagen, men med extra trafik under natten mot måndagen
  • Annandag påsk, måndag 5 april, kör trafiken som söndag