E18 Norrtäljevägen · Från 27 juni till 7 augusti kommer ett av två körfält att stängas av på E18 vid Arninge. Det kan orsaka köer när det är mycket trafik.

Trafikverket bygger för hållbara resor vid Arninge handelsområde i samarbete med SL och Täby kommun. Du ska få närmare till snabba, säkra och enkla byten mellan buss, tåg, cykel och bil.

Under perioden 27 juni till 7 augusti kommer E18 att tillfälligt bara ha ett körfält i vardera riktningen vid Arninge. Det kan orsaka köer när det är mycket trafik. Om du har möjlighet rekommenderas du att välja andra resvägar, andra resesätt eller undviker rusningstid. 

Trafikverket bygger en gångbro över E18 som ska bli en del av nya Arninge station. För att kunna göra det leds trafiken in på en tillfällig väg. 

Arbetet pågår under sommaren eftersom det är den tid på året då många har semester och det vanligtvis är minst pendlingstrafik. Körfält kommer att vara avstängda under sex veckor somrarna 2020 och 2021 

E18 vid Arninge är byggd på 1960-talet, och sträckan är i dåligt skick. Därför passar man på att byta ut vägkonstruktionen på den redan avstängda delen av E18. Men även vägkonstruktionen behövs byggas om norr och söder om Arninge och för att göra detta på ett säkert sätt måste körfält stängas av.