Kommande händelser · Det är  färre och lugnare när det kommer till planerade arbeten som påverkar framkomligheten på väg- och järnväg när vi närmar oss jul och nyår.

Res bara om du måste under jul och nyår. Om du ger dig ut på vägarna så håll avstånd i dubbel bemärkelse - både för trafiksäkerheten och för att förhindra smittspridningen! Kör försiktigt och ta hänsyn till andra trafikanter.

Om du måste ut och resa med bil tänk på att vara ute i god tid då resetiden kan vara längre än vanligt. Ta raster och anpassa hastigheten efter rådande väderläge och trafik.

Jul och nyår i SL-trafiken

Fortsätt att följa Folkhälsomyndighetens nationella föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19. Res bara med kollektivtrafiken om du inte har något alternativ och begränsa ditt kollektiva resande så mycket som möjligt. Använd i första hand andra färdsätt än kollektivtrafik där du inte kan boka platsbiljett.

Förändringar i tidtabellen under jul och nyår

Mellan julafton torsdag den 24 december och torsdagen den 7 januari 2021 går stora delar av trafiken enligt en särskild tidtabell. Sök därför din resa i förväg för att se om din färdväg påverkas av trafikförändringar i jul och nyår.

Till exempel går både tunnelbanan och pendeltågen enligt en speciell tidtabell på julafton. Det går bland annat inga tåg i tunnelbanan mellan julafton och juldagen, utan första tåget på juldagsmorgonen börjar gå cirka klockan 06.00. Bussarna kör enligt ordinarie söndagstidtabell på julafton med en del undantag efter cirka klockan 15.00.

På nyårsafton går tunnelbanan som på en lördag och som vanligt under natten mot nyårsdagen. Bussarna kör enligt ordinarie söndagstidtabell på nyårsafton och natten mot nyårsdagen som en natt mot helgdag.

Eftersom Stockholms stads traditionella nyårsfirande är inställt kommer bussarna vid Skeppsbron och Södra Blasieholmen inte få några omlagda körvägar i år.

Alla aktuella tider för båtar, bussar, tåg och spårvagnar i SL-trafiken hittar du när du söker din resa på sl.se eller i appen.

Johanneshovsbron avstängd i södergående riktning 

Reperation av brofogar har pågått sedan slutet av september på Johanneshovsbron. Arbetet skulle vara klart i mitten av december men har nu förlängts till mitten av februari. 

Arbetet pågår kväll- och nattetid klockan 22.00 - 06.00 och under arbetstiden leds trafiken om via Skansbron från Skanstull till Norra Aremakopplet. 

Svevägen avstängd 

Sveavägen är avstängd mellan Tegnérgatan och Kungsgatan följande nätter

  • natt mot torsdag 7 januari klockan 22.00 - 05.00
  • natt mot fredag 8 januari klockan 22.00 - 05.00
  • lördag 9 januari klockan 04.00 - 11.00
  • söndag 10 januari klockan 05.00 - 11.00
  • natt mot onsdag 13 januari klockan 22.00 - 05.00
  • natt mot torsdag 14 januari klockan 22.00 - 05.00  

Under tiden vägen är avstängd finns trafikvakter på plats och utryckningsfordon kommer alltid att ha fri väg förbi platsen. 

Det är en filminspelning som pågår och under tiden är vägen avstängd.