Kommande händelser · Norra Länken är avstängd under tre vardagsnätter klockan 21.00 till klockan 05.00. Båttrafiken i Skurusundet stoppas vid sprängningar vid den nya Skurubron.

Norra länken avstängd mot Lidingö

Avstängningen gäller mellan klockan 21.00 och 05.00.

Nätterna mot tisdag 15 april, onsdag 16 april och torsdag 17 april stängs delar av E20 Norra länken av på grund av drift- och underhållsåtgärder. Avstängningen gäller riktningen mot Lidingö/Värtan. Avstängningen gäller även Karolinertunneln (infartstunneln från E4 Haga Södra), Albanotunneln (infartstunneln från Roslagsvägen) och Måntunneln (infartstunneln från Roslagstull).

Avstängningen sker klockan 21.00 till klockan 05.00 i stället för normala 22.00 - 05.00 på grund av är den rådande minskningen av trafik under kvällstid.

Trafikanter hänvisas att följa skyltad omledning.

Norra länken är det tunnelsystem norr om Stockholms innerstad som förbinder E4/E20 Essingeleden i väster med Lidingö och Värtahamnen i öster.

Båttrafiken i Skurusundet stoppas vid sprängningar

Från april till och med juli kommer båttrafiken i Skurusundet i Nacka att påverkas när Trafikverket spränger för att bygga den nya Skurubron. Det innebär att båttrafiken stoppas under korta stunder på fasta tider.

När arbetet nu startar med att bygga brostöden i vattnet kommer sprängningsarbetet att utföras nära vattnet. Av säkerhetsskäl stängs därför farleden av under 10 minuter en till tre gånger om dagen när Trafikvekret spränger.

Perioden varar från april till och med juli, men det kommer inte att vara sprängningar varje vecka under den perioden.

Fasta tider för sprängning

Sprängningar kan ske:

  • måndag till torsdag 10:00 och 14:00, från och med maj även 19:30
  • fredag klockan 10:00

Bevakningsbåt i farleden

Det finns en bevakningsbåt i farleden på varsin sida av säkerhetsområdet som ska förhindra att båtar av misstag kommer in i det avstängda området. Dessutom kommer en sprängsignal att höras både före och efter sprängningen.

Banarbete påverkar pendeltågen mellan Skogås och Stockholm City 

Natt mot tisdag 14:e, onsdag 15:e och torsdag 16 april är ett pendeltåg på linje 43 inställt mellan Skogås och Stockholm City på grund av banarbete. Buss ersätter mellan Skogås och Älvsjö. Läs mer på sl.se.