KOMMANDE HÄNDELSER · Under veckan är det höstlov i bland annat Stockholms län. Stockholmstrafiken blir lite mindre tät under främst morgon- och kvällsrusningen. Mälarbanan stängs av fredag kväll till måndag morgon.

Norra länken avstängd mot Lidingö

Avstängningen gäller mellan klockan 22.00 och 05.00.

Nätterna mot tisdag 29:e, onsdag 30:e, torsdag 31 oktober stängs delar av E20 Norra länken av på grund av drift- och underhållsåtgärder.
Avstängningen gäller riktningen mot Lidingö/Värtan. Avstängningen gäller även Karolinertunneln (infartstunneln från E4 Haga Södra), Albanotunneln (infartstunneln från Roslagsvägen) och Måntunneln (infartstunneln från Roslagstull).

Trafikanter hänvisas att följa skyltad omledning.

Norra länken är det tunnelsystem norr om Stockholms innerstad som förbinder E4/E20 Essingeleden i väster med Lidingö och Värtahamnen i öster.

Mälarbanan avstängd 1 – 4 november

Från fredag kväll den 1 november klockan 22:40 till måndag morgon den 4 november klockan 04:30 stänger Trafikverket av tågsträckan mellan Sundbyberg och Jakobsberg. Detta för att färdigställa det sista på spåren i Spånga-Barkarby.

Tågen vänder i Sundbyberg och Jakobsberg. Du hittar information om ersättningstrafik under avstängningen på sl.se och sj.se.

Skärholmsvägen avstängd 

För att förbättra trafikflödet på Skärholmsvägen kommer Trafikverket Förbifart Stockholm att bygga om ett körfält. Under en del av byggtiden (cirka fem veckor) kommer vägen att vara avstängd mellan Videgårdsvägen och Lammholmsbacken.

Vägen stängs av för att arbete ska kunna ske på ett säkert och effektivt sätt. Därefter öppnas vägen upp igen med två körfält i riktning mot Vårby och ett körfält i riktning mot Skärholmen/Sätra.

Vägen kommer vara avstängd från vecka 44 till vecka 48. Under denna tid kommer det inte vara möjligt att passera arbetsområdet.

Orsaken till ombyggnationen på denna sträcka är att Skärholmsvägen ska kunna hantera den mängd trafik som uppstår när Trafikverket senare genomför trafikomläggningar i området.

Gång- och cykeltrafik kommer kunna passera arbetsområdet under hela byggtiden.

Söderledstunneln avstängd 22.00 - 05.00

Natt mot fredag 1 november stängs söderledstunneln av  för drift- och underhållsarbeten avstängningen gäller klockan 22.00 - 05.00 i norrgående riktning. 

Billister hänvisas till andra vägar.

Busslinjer som påverkas är: 2, 3, 53, 76, 93, 96, 193, 194, 195, 492, 496, 497 och 791.

Begränsad framkomlighet nattetid på Lidingövägen - Tegeluddsvägen

Fräsning- och asfalteringsarbete kommer att ske på Lidingövägen mellan Erik Dahlbergsgatan och Tegeluddsvägen nattetid under perioden 28 oktober till 22 november.

Arbetet pågår klockan 22.00 – 05.00 och under arbetstiden är trafiksignalerna släckta och trafikvakter finns på plats för att dirigera trafiken.

Växelvis trafik på Olof Palmes Gata - Klara Norra Kyrkogata

Endast ett körfält är öppet under perioden 28 oktober till 28 november i korsningen Olof Palmes Gata- Klara Norra Kyrkogata. Trafiken passerar arbetsområdet växelvis. Det är arbete med hastighetsdämpande åtgärder som begränsar framkomligheten. 

Kungshomsgatan/Scheelegatan avstängd nattetid 

Under tre nätter pågår arbete med gasschakt i korsningen Kungsholmsgatan/Scheelegatan. Arbetet pågår klockan 21.00 - 05.00 måndag 28 oktober till onsdag 30 oktober. 

Trafik på Scheelegatan berörs inte. 

Evenemang

Lördagen den 2 november räknas det vara extra mycket folk på bussar och tunnelbana och även risk för köbildning på väg 73 mot Skogskyrkogården.

Detta på grund av Alla helgons dag och många besöker Skogskyrkogården och Norra begravningsplatsen. Samtidigt pågår en fotbollsmatch på Tele2 Arena som också drar mycket folk. 

Demonstration 

Lördag 2 november sker en demonstration med ca 5000 deltagare. Demonstrationen startar klockan 14.00 på Sergels torg och slutar ca klockan 15.00 på Medborgarplatsen.

Busstrafiken i det berörda området påverkas ca klockan 13.00 – 16.00 med omlagda körvägar och indragna hållplatser. 

Påverkade busslinjer är: 3, 53, 54, 65, 69

Konsert på Hovet

Onsdag 30 oktober uppträder Eros Ramazotti på Ericsson Globe. 

Lördag 2 november uppträder Tarkan på Hovet, konserten startar klockan 20.30.

Fotboll

  • Djurgården möter Örebro SK på Tele2 arena måndag 28 oktober klockan 19.00.
  • AIK möter GIF Sundsvall på Friends Arena lördag 2 november klockan 13.00.
  • Hammarby möter Häcken på Tele2 Arena lördag 2 november klockan 13.00.

Hockey på Hovet

  • DIF möter Rögle tisdag 29 oktober klockan 19.00.
  • AIK möter Kristianstad fredag 1 november klockan 19.00.