Under veckan som kommer stängs Norra Länken av under två nätter. Trafiken rekommenderas att följa uppskyltad omledning. Avstängningen pågår 22.00 - 05.00. Lördag 9 mars är dags för Melodifestivalens final.

Norra länken avstängd mot Lidingö

Avstängningen gäller mellan klockan 22.00 och 05.00.

Natten mot tisdag 5 stängs delar av E20 Norra länken av på grund av drift- och underhållsåtgärder.

Avstängningen gäller riktningen mot Lidingö/Värtan. Avstängningen gäller även Eugeniatunneln (från Haga Södra), Albanotunneln (från Roslagsvägen) och Planettunneln (från Norrtullstunneln).

Trafikanter hänvisas att följa skyltad omledning.

Norra länken är det tunnelsystem norr om Stockholms innerstad som förbinder E4/E20 Essingeleden i väster med Lidingö och Värtahamnen i öster.

Norra länken avstängd mot Essingeleden

Avstängningen gäller mellan klockan 22.00 och 05.00.

Natten mot onsdag 6 mars stängs delar av E20 Norra länken av på grund av drift- och underhållsåtgärder.

Avstängningen gäller riktningen mot E4/E20 Essingeleden. Avstängningen gäller även Kosmostunneln (infart från Lidingövägen), påfarten från Hamnen och Galaxtunneln (utfartstunneln till Roslagsvägen).

Trafikanter hänvisas att följa skyltad omledning.

Norra länken är det tunnelsystem norr om Stockholms innerstad som förbinder E4/E20 Essingeleden i väster med Lidingö och Värtahamnen i öster.

Arbeten som kan lokal påverkan på trafiken

Ett körfält avstängt på Fleminggatan 

Stockholm stad utför ett schaktarbete på Fleminggatan. Medan arbetet pågår är ett körfält avstängt i riktning mot Fridhemsplan. Trafiken leds över i kollektivkörfältet. 

Mellan klockan 22.00 - 05-00 sker schaktarbete i korsningen Fleminggatan/Scheelegatan och Fleminggatan/Polhemsgatan. Flaggvakter finns vid korsningen Fleminggatan/Polhemsgatan och dirigerar trafiken. 
Arbetet beräknas pågå fram till slutet av mars.  

Evenamang 

Fotboll

Måndag 4/3 Hammarby – Dalkurd på Tele2 Arena klockan 19.00.

Söndag 10/3 Djurgården - Hammarby på Tele2 Arena klockan 15.00.

Ericsson Globe

Tisdag 5/3 uppträder Nicki Minaj klockan 19.30. 
Onsdag 6/3 uppträder Mia Skäringer klockan 20.00.

Hockey på Hovet

Tisdag 5/3 möter DIF - Skellefteå klockan 19.00.
Fredag 8/3 möter AIK – Almtuna klockan 19.30. 
Lördag 9/3 möter DIF – Mora klockan 15.15.

Melodifestivalen

I helgen är det final i Melodifestivalen på Friends Arena. Det är sammanlagt tre evenemang, två generalrepetitioner och en direktsänd final.

Tiderna för generalrepetitionerna är fredag den 8 mars klockan 19.00 och lördag den 10 mars klockan 13.45. Den direktsända finalen är den 9 mars klockan 20.00.

Att tänka på inför ditt besök

Vid stora evenemang när många ska till och från en och samma plats samtidigt, är kollektivtrafik många gånger det bästa alternativet.

Pendeltåg är ett av de smidigaste sätten för att ta sig till Friends Arena. Vid stora evenemang sätter SL in extra pendeltågstrafik före och efter evenemanget. Kliv av vid Solna station, cirka 7 minuters resa från Stockholms centralstation och följ skyltning mot Friends Arena via den norra uppgången mot Stjärntorget och Mall of Scandinavia.

För mer information om hur du tar dig till arenan finns att läsa under läs mer.