Delar av Norrortsleden, väg 265, stängs av under två nätter. Helgen 23 - 25 mars stängs Mälarbron i Södertälje av. Från mars till oktober byter Trafikverket ut fyra brofogar på Essingeleden vid Fredhäll. Arbetena medför begränsad framkomlighet nattetid.

Löttingetunneln avstängd i båda riktningarna

Avstängningen gäller mellan klockan 21.00 och 05.00.

Nätterna mot tisdag 19 mars och onsdag 20 mars stängs delar av väg 265 Norrortsleden av, mellan trafikplats Täby kyrkby och Mossens cirkulationsplats, på grund av drift- och underhållsåtgärder.

Avstängningen gäller i båda riktningarna. Detta inkluderar Löttingetunneln.
Trafikanter hänvisas att följa skyltad omledning.
Norrortsleden är den yttre tvärförbindelsen, som delvis går i tunnel mellan E4 Uppsalavägen vid trafikplats Häggvik i väster och E18 Norrtäljevägen vid trafikplats Rosenkälla i öster.

Mälarbron i Söderälje avstängd

Från och med lördag den 23 mars klockan 04.00 till och med måndag 25 mars klockan 04.00 kommer Mälarbron vid Södertälje att vara avstängd. Anledningen är att de gamla ledverken i trä under bron ska bytas ut.

Under dessa två dygn kommer biltrafiken ledas om till Saltsjöbron och gångtrafikanter kommer att hänvisas till Slussbron. Ingen sjötrafik får heller passera denna tid på Södertälje kanal.

Busstrafiken som trafikerar Mälarbron får omlagda körvägar och indragna hållplatser. För mer information se sl.se

Påverkade busslinjer

Linje 748, 751, 753, 758, 783, 791 (Keolis), 797, 978 och 979.

Broarbeten vid trafikplats Fredhäll nattetid

Arbetet pågår klockan 22.00 - 05.00.

Från mars till oktober byter Trafikverket ut fyra brofogar på Essingeleden vid Fredhäll. Arbetena medför begränsad framkomlighet nattetid.

Arbetena genomförs på natten för att minimera påverkan på trafiken. Men för att utföra arbetet på ett säkert sätt behöver man stänga av ett eller flera körfält i anslutning till bron, vilket medför begränsad framkomlighet. Dagtid är samtliga körfält öppna.

- Essingeleden är en av Sveriges mest trafikerade leder. För att den ska hålla i många år till behöver den kontinuerligt underhållas och förstärkas, säger projektledare Joachim Jacobsson som även konstaterar att nya fogar hjälper till att minska trafikbullret.

 

Vägarbeten med en lokal påverkan på trafiken 

Ulvsundavägen avstängdklockan 22.00 - 05.00 

Ulvsundavägen mellan Flygplatsinfarten och Karlsbodavägen är avstängd natt mot onsdag 20 mars. Avstängningen beror på ett broarbete. 

Evenemang

Playoff i Hockey Allsvenskan 

AIK möter Leksand fredag 22 mars klockan 19.00 på Hovet.

SM slutspel i SHL

DIF möter Skellefteå lördag 23 mars klockan 14.15 på Hovet. 

Fotboll

Sverige möter Rumänien på Friends Arena lördag 23 mars klockan 18.00.