Under veckan är Essingeleden avstängd mot Uppsala under tre nätter. Även Löttingetunneln är avstängd under en natt i båda riktningar. Hammarby möter Östersund tisdag 14 maj, Djurgården tar emot Elfsborg söndag 19 maj på Tele2 Arena och Rod Stewart kommer till Ericsson Globe torsdag 16 maj.

Essingeleden nattavstängd mot Uppsala

Avstängningen gäller mellan klockan 22.00 och 05.00.

Nätterna mot tisdag 14:e, onsdag 15:e och torsdag 16 maj stängs E4/E20 Essingeleden av, mellan trafikplats Västberga och trafikplats Tomteboda i riktning mot Uppsala, på grund av drift- och underhållsåtgärder. Avstängningen gäller även påfarten från Södra länken och Årstalänken.

Farligt gods och BK1-fordon kolonnbildas vid påfarten från Åby trafikplats vid Södra Länken/Årsta och lotsas genom arbetsplatsen.
Övriga trafikanter hänvisas att följa skyltad omledning.

Essingeleden är en del av E4 och E20 och är den motorväg som går närmast väster om Stockholms innerstad. I södra delen förbinds Södra länken via Årstalänken och i norra delen är den direkt ihopkopplad med Norra länken.

Löttingetunneln avstängd i båda riktningarna

Avstängningen gäller mellan klockan 21.00 och 06.00.

Natt mot fredag 17 maj stängs delar av väg 265 Norrortsleden av, mellan trafikplats Täby kyrkby och Mossens cirkulationsplats, på grund av drift- och underhållsåtgärder. Avstängningen gäller i båda riktningarna. Detta inkluderar Löttingetunneln.

Trafikanter hänvisas att följa skyltad omledning.
Norrortsleden är den yttre tvärförbindelsen, som delvis går i tunnel mellan E4 Uppsalavägen vid trafikplats Häggvik i väster och E18 Norrtäljevägen vid trafikplats Rosenkälla i öster.

Norges nationaldag firas

Fredag den 17 maj är det dags att fira Norges nationaldag. I samband med firandet sker den årliga marschen till Skansen. Marschen startar cirka klockan 15.00 från Nybroplan vidare Strandvägen – Djurgårdsbron – Skansen, med beräknad ankomst cirka klockan 16.30.

Ett antal innerstadsbussar får omlagda körvägar och indragna hållplatser mellan cirka klockan 14.30 – 17.00.

Arbeten som kan ha lokal påverkan på trafiken

Asfalteringsarbete på Ringvägen

Nätterna mot tisdag 14:e, onsdag 15:e och torsdag 16 maj pågår asfalteringsarbete på Ringvägen mellan Skansbrogatan och Blekingegatan. Arbetet sker i båda riktningarna och under arbetstiden är trafiksignalen släckt och trafiken dirigeras med hjälp av trafikvakter.

Ett körfält avstängt på Stadshusbron

Broräcket på Stadshusbron ska renoveras med start måndag 13 maj. Arbetet beräknas pågå till mitten av augusti och under arbetstiden är ett körfält avstängt. Även gående och cyklister leds om under perioden.

Ny etapp på Magnus Ladulåsgatan

Under sex veckor, måndag till torsdag, kommer det att vara nattavstängt vid korsningen Magnus Ladulåsgatan/Rosenlundsgatan. Arbeten pågår mellan klockan 22 och 05. Dagtid kommer det att vara öppet för trafik.

Nattavstängning av Hundra knutars backe

Natten mot den 17 maj utförs underhållsarbeten i Hundra knutars backe. Vägen är avstängd mellan klockan 22.00 och 05.00

Gröna Linjen: Glesare trafik mellan Hötorget och Alvik på kvällar

Under perioden 6 maj–13 juni är det reducerad trafik mellan Hötorget och Alvik på kvällar och nätter för att SL ska kunna förbereda för sommarens stora arbeten med att rusta upp station Fridhemsplan.

Varje kväll efter klockan 21:30 går det fyra tåg färre per timme i vardera riktning på sträckan Hötorget – Alvik. Alla tåg via Fridhemsplan går från ett och samma spår oavsett riktning. Det betyder att du behöver vara extra uppmärksam på utrop från föraren så att tåget du går på går åt det håll du ska åka.

Sedan årsskiftet jobbar SL med att rusta upp Gröna linjens plattformar och tunnlar vid Fridhemsplan. Fram till och med den 13 juni sker förändringar i trafiken för att möjliggöra förberedelser inför ett större arbete i sommar.

Under tre sommarmånader kommer tågen på Gröna linjen att köra förbi Fridhemsplan när stationen är stängd på grund av renovering. Tågen på Blå linjen stannar som vanligt vid Fridhemsplan.

Evenemang 

Fotboll på Tele2 Arena 

Tisdag 14 maj tar Hammarby emot Östersund, Matchen startar klockan 19.00. 

Söndag 19 maj tar Djurgården emot Elfsborg. Matchen startar klockan 17.30. 

Rod Stewart på Ericsson Globe 

Torsdag 16 maj uppträder Rod Stewart på Ericsson Globe. Konserten börjar klockan 19.30.

Gärdesloppet på Djurgården

Söndag 19 maj går evenemanget Gärdesloppet - Prins Bertils memorial vid Djurgårdsbrunn ute på Djurgården. Det är ett årligt event med veteranbilar.

Linje 69 får omlagd körväg och indragna hållplatser cirka klockan 06.00 – 18.00.