Planerade händelser · Under veckan pågår arbeten i Stockholms tunnelsystem både Nordsydaxeln och Södra Länken stängs av nattetid. Flertal evenemang och besök som påverkar framkomligheten.

Nordsydaxeln nattavstängd mot Uppsala

Avstängningen gäller mellan klockan 22.00 och 05.00.

Natten mot tisdag 11 juni stängs delar av Nordsydaxeln av, mellan Gullmarsplan och Hagastaden, på grund av drift- och underhållsåtgärder.

Avstängningen gäller Johanneshovsbron, Söderledstunneln, Centralbron, Blekholmstunneln, Klarastrandsleden och Karlbergstunneln i riktning mot Uppsala. Klaratunneln är helt avstängd.

Under arbetstiden får busstrafiken andra körvägar och indragna hållplatser. För mer information se sl.se eller reseplaneraren på sl.se
Trafikanter hänvisas att följa skyltad omledning.

Nordsydaxeln kallas den nordsydliga trafikleden genom Stockholms centrala delar. Den utgör en förbindelse mellan Norra länken i norr via Centralbron med Södra länken i söder.

Nordsydaxeln nattavstängd mot Nynäshamn

Avstängningen gäller mellan klockan 22.00 och 05.00.

Natten mot onsdag 12 juni stängs delar av Nordsydaxeln av, mellan Hagastaden och Gullmarsplan, på grund av drift- och underhållsåtgärder. Avstängningen gäller Karlbergstunneln, Klarastrandsleden, Blekholmstunneln, Centralbron, Söderledstunneln och Johanneshovsbron i riktning mot Nynäshamn. Klaratunneln är helt avstängd.

Under arbetstiden får busstrafiken andra körvägar och indragna hållplatser. För mer information se sl.se eller reseplaneraren på sl.se.Trafikanter hänvisas att följa skyltad omledning.

Nordsydaxeln kallas den nordsydliga trafikleden genom Stockholms centrala delar. Den utgör en förbindelse mellan Norra länken i norr via Centralbron med Södra länken i söder.

Södra länken nattavstängd mot Nacka

Avstängningen gäller mellan klockan 22.00 och 05.00.

Natten mot torsdag 13 juni stängs delar av väg 75 Södra länken av på grund av drift- och underhållsåtgärder. Avstängningen gäller riktningen mot Nacka och Värmdö. Avstängningen gäller även Koppartunneln (västgående utfartstunnel mot väg 226 Huddingevägen).

Trafikanter hänvisas att följa skyltad omledning. Omledningsvägnätet finns under Relaterad information.

Södra länken är det tunnelsystem söder om Stockholms innerstad som förbinder E4/E20 Essingeleden i väster med Nacka och Värmdö i öster.

Södra länken nattavstängd mot E4/E20

Avstängningen gäller mellan klockan 22.00 och 05.00.

Natten mot fredag 14 juni stängs delar av väg 75 Södra länken av på grund av drift- och underhållsåtgärder. Avstängningen gäller riktningen mot E4/E20 Essingeleden. Avstängningen gäller även Sotartunneln (östgående utfartstunnel mot väg 73 Nynäsvägen).

Trafikanter hänvisas att följa skyltad omledning. Omledningsvägnätet finns under Relaterad information.

Södra länken är det tunnelsystem söder om Stockholms innerstad som förbinder E4/E20 Essingeleden i väster med Nacka och Värmdö i öster.

Ombyggnation av Fridhemsplan påverkar tunnelbanans Gröna linje 

Under perioden 13 juni–1 september stannar inga tåg på Gröna linjen vid Fridhemsplan på grund av en totalrenovering av stationen. Det går även färre tåg än vanligt på linjen.

Från torsdag 13 juni klockan 04.30 och fram till natten mot måndag 2 september är station Fridhemsplan på Gröna linjen stängd. SL arbetar hela sommaren med att rusta upp tunnlar och plattformar, som invigdes 1952, och gör samtidigt åtgärder för att minska bullret på stationen.

Tänk på att resan tar längre tid än vanligt. Sök gärna på din resa i förväg på sl.se eller i appen SL Reseplanerare och biljetter, så vet du vilka alternativ som finns för just din resväg.

Andra sätt att resa till Fridhemsplan

Tågen på Blå linjen stannar som vanligt vid station Fridhemsplan. Trafiken på de här linjerna förstärks på berörd sträcka under den här perioden. Men tänk på att det inte går att byta till Gröna linjen från Blå linjen vid Fridhemsplan.

Busslinjer som stannar vid Fridhemsplan är till exempel 1, 4, 50, 54, 56, 61 och 77 samt nattbussarna 91 och 94.

Arbeten som kan ha lokal påverkan på trafiken

Smalare körfält på Vasagatan - Kungsgatan

På Vasagatan som korsar med Kungsgatan kommer körfälten att smalnas av pga ombyggnation av cykelbanan. Arbete kommer att påbörjas den 12:e juni och det kommer att hålla på fram till den 12:e augusti.

Fjärrvärmeschakt på Fleminggatan 1-20

Fjärrvärmeschakt ska utföras på Fleminggatans mellan Norra Agnegatan och Kungsbroplan. Endast ett körfält är öppet i vardera riktningen under perioden. Arbetet beräknas pågå från måndag 10 juni till slutet av oktober.

Några nätter under arbetets gång kommer signaler släckas samt övergrävning av Scheelegatan och Pipersgatan att ske. Detta utförs som nattjobb klockan 22.00-05.00 och trafiken regleras med flaggvakter i berörda korsningar.

Ett körfält avstängt på Enskedevägen/Nynäsvägen

Ett körfält är avstängt nattetid mellan klockan 22.00 – 05.00 på Nynäsvägen mellan Tyresövägen och Skanstullsbron/Johanneshovsbron och Enskedevägen mellan Sofielundsvägen och Sockenvägen. Avstängningen sker på grund av ett arbete med belysningsarmaturer.

Arbetet påbörjas i början av juni och beräknas pågå till slitet av juli.

Evenemang

Flertal evenemang och besök som påverkar framkomligheten och polisen uppmanar att lämna bilen hemma om man planerar att ta den till Stockholms innerstad under veckan. 

Med start måndag 10 juni till den 15 juni, väntar en av de mest intensiva och stökiga veckorna för biltrafiken i innerstaden enligt polisen. Studentflaken rullar på med sista utspringsveckan. Men dessutom väntar flera stora evenemang veckan i form av Longines Global Champions Tour på Stadion 13-16 juni, löptävling STHLM 10som går mitt i stan. Start och mål är i Rålambshovsparken på Kungsholmen och statsbesök med tillhörande eskorter genom staden med avspärrningar.

Dessutom kommer Barack Obama till Stockholm för att tala på konferensen Brilliant Minds som äger rum den 13-15 juni.

Löptävling STHLM 10

STHLM 10 är ett 10-kilometerslopp som går mitt i stan torsdag 13 juni med start och mål är i Rålambshovsparken på Kungsholmen. 

Loppet går längs Riddarfjärden, Gamla stan och över Västerbron.

EcoTrail Stockholm

Löptävlingen pågår lördag 15 juni och starten är på Stora Skuggan på Djurgården och målet är Kungsträdgården. Fokus för EcoTrail Stockholm är just miljön, naturen och kulturen. 

Longines Global Champions Tour Stockholm & Stockholm Horse Week

Longines Global Champions Tour på Stadion 13-16 juni är global tävling som samlar de högst rankade ryttarna i världen. 

Besökarna rekommenderas att åka kommunalt till evenemanget. Tunnelbanans hållplats heter Stadion och det är den röda linjen mot Mörby Centrum som går dit. 

Brilliant Minds 13 - 15 juni 

Obama är en av de stora talarna på konferensen Brilliant Minds som är på Grand Hotel 13-15 juni. Räkna med begränsad framkomlighet omkring området under tiden konferensen pågår.  

Blodomloppet Stockholm

Tisdagen den 11 juni och onsdagen den 12 juni arrangeras Blodomloppet på Djurgården. Blodomloppet är ett motionslopp för löpare och gående med start och mål på ängarna kring Djurgårdsbrunns värdshus. Första start är klockan 16.30, men redan timmarna innan kommer deltagarna att strömma till. Evenemanget väntas vara slut runt 21.00-21.30. Framkomligheten på Manillavägen från korsning Kaknäsvägen/Manillavägen är begränsad mellan klockan 16 och 21.

Kista Mobility Week

Grönlandsgatan är avstängd tisdag 11 juni klockan 09.00 till onsdag 12 juni klockan 22.00 på grund av evenemanget Kista mobility week. Busstrafiken kör andra vägar under evenemanget.

Konsert

Mark Knopfler uppträder på Eriksson Globe. Konserten börjar klockan 20.00 tisdag 11 juni.

Phil Collins uppträder på Friends Arena onsdag 12 juni. Konserten börjar klockan 19.00. 

Handboll

Sverige möter Österrike i EHF Euro Cup söndag 16 juni klockan 17.00 på Hovet.