Nattavstängningarna vid Hjulstas Cirkulationsplats har flyttas fram och kommer att ske  lördag 12 januari och pågå till måndag 14 januari. Drift- och underhållsarbeten pågår i Trafikverkets tunnelsystem, arbetet pågår nattetid klockan 22-05. Två ishockey matcher spelas på hovet under fredag och lördag.

Senareläggning av nattavstängningar av Hjulstas cirkulationsplats, 12-14 januari

På grund av problem med arbeten i anslutning till formställningen för brobygget är nattavstängningarna av Hjulstas cirkulationsplats flyttade till den 12-14 januari.

Nattavstängningarna kommer pågå från klockan 22:00 till klockan 05:00.

Avstängningen påverkar avfarterna från:

  • E18 mot Hjulsta/Vinsta (när du kommer från Jakobsberg)
  • Stockholm söderut mot Bergslagsvägen
  • Akallalänken söderut mot Bergslagsvägen

Endast nattbussar och räddningstjänsten kommer att släppas förbi avstängningarna.

Anledningen till avstängningen är att en formställning behöver flyttas, det är den ställning som används då den nya bron ska gjutas.

Medan arbetet pågår kan inte fri höjd på 4,5 meter garanteras, därför kommer den södra delen av cirkulationen vara avstängd.  

Välj annan väg.

Tung trafik kommer ledas om via E18 Rinkeby/Rissne, vidare på väg 279 förbi Bromma flygplats och Ulvsunda för att sedan via Brommaplan nå väg 275 Bergslagsvägen. Vid Råcksta finns en särskild åtgärd för att klara höjden 4,5 meter.

För övriga fordon finns flera kortare alternativ, till exempel via Rissne/Bromsten.

I samband med flytten kan det under dagtid förekomma att endast ett körfält är öppet i Hjulstas cirkulationsplats.

Södra Länken nattavstängd

Södra Länken avstängd mot Nacka och Värmdö

Avstängningen gäller mellan klockan 22.00 – 05.00.

Natt mot torsdag 17 januari stängs delar av väg 75 Södra länken av på grund av drift – och underhållsåtgärder. Avstängningen gäller riktningen mot Nacka och Värmdö. Avstängningen gäller även Koppartunneln (västgående utfartstunnel mot väg 226 Huddingevägen).

Trafikanter hänvisas att följa skyltad omledning.

Södra länken är det tunnelsystem söder om Stockholms innerstad som förbinder E4/E20 Essingeleden i väster med Nacka och Värmdö i öster.

Södra länken avstängd mot E4/E20

Avstängningen gäller mellan klockan 22.00 – 05,00.

Natt mot fredag 18 januari stängs delar av väg 75 Södra länken av på grund av drift- och underhållsåtgärder. Avstängningen gäller riktningen mot E4/E20 Essingeleden. Avstängningen gäller även Sotartunneln (östgående utfartstunnel mot väg 73 Nynäsvägen).

Trafikanter hänvisas att följa skyltad omledning.

Södra länken är det tunnelsystem söder om Stockholms innerstad som förbinder E4/E20 Essingeleden i väster med Nacka och Värmdö i öster.

Arbeten som kan ha en lokal påverkan på trafiken

Flera körfält avstängd på Ulvsundavägen 

Arbetet pågår nattetid 22.00 - 05.00.

Vatten- och avloppsarbete pågår på Ulvsundavägen med start måndag 14 januari. Endast ett körfält är öppet i båda riktningar. Trafik som åker söderut leds över i norrgående körbana.   

Arbetet beräknas pågå till 1 mars. 

Norrlandsgatan enkelriktas

Från och med söndag 20 januari kommer Norrlandsgatan mellan Mäster Samuelsgatan och Smålandsgatan att enkelriktas i nordlig riktning på grund av byggetablering. Trafiken kommer att ledas om via Mäster Sameulsgatan-Regeringsgatan-Hamngatan för att sedan komma till Nybroplan. 

Arbetet beräknas pågå till slutet av mars.

Evenemang 

Hockey på Hovet 

AIK möter Vita Hästen fredag 18 januari klockan 19.00
DIF möter Brynäs lördag 19 januari klockan 18.00.