ikoner_avstangd_rgbikoner_avstangd_rgbikoner_avstangd_rgbikoner_vms_rgbikoner_vms_rgbikoner_avstangd_rgbikoner_avstangd_rgbEvenemangEvenemangikoner_avstangd_rgbikoner_avstangd_rgbikoner_nav_rgbikoner_nav_rgbikoner_nav_rgbikoner_nav_rgb_180918ikoner_nav_rgbikoner_nav_rgbikoner_nav_rgb_180918ikoner_nav_rgbikoner_nav_rgbikoner_vader_rgbikoner_vader_rgbikoner_vader_rgbikoner_vader_rgbikoner_vader_rgbikoner_vader_rgbtrafiken_nu_logo_rgb

Hårt väder med stora snömängder kan påverka trafiken

Foto: Mikael Damkier/Mostphotos

SMHI har utfärdat varningar för hårt väder under kvällen måndag den 7 januari och under tisdag 8 januari. Trafikverket uppmanar trafikanter att anpassa körsätt efter väder och väglag.

Ett lågtryck förväntas ge stora snömängder i Svealand och sydligaste Norrland från och med måndag kväll. I Gävleborgs län och Uppsala län utmed Upplandskusten råder klass 2-varning för vind och snöfall med risk för kraftig drivbildning. I Dalarnas län, Västmanlands län och Uppsala län undantaget Upplandskusten råder en klass 1-varning för snöfall.

Med anledning av väderläget uppmanar Trafikverket alla trafikanter att ta god tid på sig i trafiken och att anpassa körsätt efter väder och väglag.

Aktuell trafikinformation för väg och järnväg i hela landet hittar du Trafikverkets webbplats.
För aktuella vädervarningar och prognoser hänvisas till SMHI:s webbplats.