App · Trafiken.nu-appen lanserades i april 2019. Det fiffiga med appen, och det som skiljer den från webbplatsen, är att du kan prenumerera på trafikinformation på dina favoritsträckor.

Redan 60 000 nedladdningar

Sedan starten i april har trafiken.nu-appen laddats ned 33 000 gånger i Stockholmsregionen och nästan lika många i Göteborg. För att våra användare ska fortsätta gilla appen jobbar vi hela tiden med att försöka förbättra den. Nu har vi precis släppt en tredje uppdatering där vi fixat buggar och gjort några förbättringar. Återkopplingen vi får från användarna hjälper oss prioritera vilka förbättringar vi ska göra. Så fortsätt att ge oss feedback!

Appen har fler finesser än webbplatsenMobiltelefon med en trafikinformationsnotis

När du först öppnar appen ser du i princip samma information som du kan se på trafiken.nu:s webbplats. Då ser du hur trafiken flödar, olyckor och hinder, bilder från trafikkameror, var vägarbeten finns, väderstationer samt få information om väglag.

Det fiffiga med appen, och det som skiljer den från webbplatsen, är att du kan prenumerera på trafikinformation på dina favoritsträckor. Då kan du sedan få en notis i mobilen om det är störningar på dessa sträckor så att du i tid kan planera om din resa

Efterfrågad av trafikanterna

Appen är skapad efter att vi lyssnat på vad trafikanterna vill ha och vilka behov ni har.
Och trafikanterna ville ha en app för trafikinformation. Ni vill ha kvalitetssäkrad trafikinformation. Ni vill även kunna välja själva vilken trafikinformation ni ska få och ni vill kunna få trafikinformation skickat till sig.

Appen är ett samarbete mellan många organisationer

Det är Trafik Stockholm tillsammans med Trafik Göteborg som utvecklat appen. På Trafik Stockholm finns regionens vägtrafikledning. Det är här som vägarna övervakas, trafiken styrs och trafikinformationen skapas. Trafik Stockholm drivs och arbetar på uppdrag av Stockholms stad, Trafikverket och Nacka kommun.