Under veckan som kommer stängs Nordydaxeln av under två nätter. Beijer Hockey Games startar på torsdag och spelas på Hovet.

Nordsydaxeln avstängd under två nätter

Stockholms nordsydaxel kallas den nord-sydliga trafikleden genom Stockholms centrala delar. Idag förbinder nordsydaxeln Stockholms framtida ringled från Norra länken via Centralbron med Södra länken.

Nordsydaxeln avstängd södergående riktning klockan 22:00 – 05:00

Stockholm stad stänger av Nordsydaxeln under två nätter med start i södergående riktning natt mot torsdag 7 februari. 

Arbetet pågår från klockan 22:00 till 05:00 och under arbetstiden leds trafiken om och busstrafiken går andra vägar.

Trafiken påverkas på så sätt att Johanneshovsbron, Söderledstunneln, Centralbron, Blekholmstunneln, Klarastrandsleden och Karlberstunneln stängs av i södergående riktning och Klaratunnelns stängs av i båda riktningar. Trafikanter hänvisas att följa skyltad omledningsväg.

Nordsydaxeln avstängd i norrgående riktning klockan 22:00 – 05:00

Stockholm stad stänger av Nordsydaxeln i norrgående riktning natt mot fredag 8 februari på grund av drift- och underhållsarbete.

Arbetet pågår från klockan 22:00 till 05:00. Under arbetstiden leds trafiken om och busstrafiken går andra vägar.

Trafiken påverkas på så sätt att Klaratunnelns stängs av i båda riktningar, Karlberstunneln, Klarastrandsleden, Blekholmstunneln, Centralbron, Söderledstunneln och Johanneshovsbron stängs av i norrgående riktning.
Trafikanter hänvisas att följa skyltad omledningsväg.

Arbeten som har lokal påverkan på trafiken 

Liljeholmsvägen - Södertäljevägen 

Från och med måndag 4 februari kommer gående och cyklister att ledas om i korsningen Liljeholmsvägen - Södertäljevägen. I början av arbetet kommer en vakt att finnas vid platsen som visar hur man kommer fram. 

Banarbete Spånga - Barkarby 

Från lördag 2 februari klockan 22.00 till 3 februari klockan 9.00 och varje helg fram till vecka 9 utförs kontaktledningsarbeten i Spånga - Barkarby. Då ska kontaktledningsbryggor monteras på sträckan mellan Bergslagsvägen fram till Spånga station. 

Arbetet kan tyvärr uppfattas som störande och trafikverket hänvisar er att ringa 0771-921 921 konotorstid om ni inte kan sova ostört. 

Evenemang

Det är flera evenemang som pågår inom Globenområdet. Hockeymatch spelas på Hovet samtidigt som en fotbollsmatch spelas på Tele2 Arena. Det finns endast begränsat antal parkeringsplatser åk därför gärna kommunalt, gå eller cykla till området. Var ute i god tid för att undvika köer.


Beijer Hockey Games på Hovet

 • Torsdag 7 februari
  Sverige – Tjeckien. Matchen börjar klockan 19:00.
 • Lördag 9 februari
  Finland – Tjeckien. Matchen börjar klockan 12.00.
  Sverige – Ryssland. Matchen börjar klockan 15.30.
 • Söndag 10 februari
  Ryssland – Tjeckien. Matchen börjar klockan 12.00.
  Sverige – Finland. Matchen börjar klockan 15.30.

Fotboll

Lördag 9 februari möter DIF - Liljeström på Tele 2 Arena. Matchen startar klockan 15.00.