KOMMANDE HÄNDELSER: · Veckorna som kommer är lugnare när det kommer till planerade vägarbeten som påverkar trafiken. Vi närmar oss jul och de planerade väg- och banarbeten har minskat.

Under julhelgen är det många som reser till och från Stockholm. Eftersom julafton är på en tisdag förväntas det att bli mer trafik 22:a och 23 december.

Tänkt på att vara ute i god tid då resetiden kan vara längre än vanligt. Ta raster och anpassa hastigheten efter rådande väderläge och trafik.

Så går SL-trafiken i jul och nyår

Mellan julafton den 24 december och trettondedag jul söndagen den 5 januari är många lediga och SL-trafiken anpassas efter färre resenärer.

En stor del av SL-trafiken går enligt speciella tidtabeller i julhelgen. Planera din resa genom att söka fram den i förväg på sl.se eller i appen SL Reseplanerare och biljetter.

Nyår i Stockholms city

På nyårsafton kan du uppleva ett musikfyrverkeri med slottet som kuliss. Det består av musik, som spänner från klassiskt till house, pop och rock med enbart svenska artister, som ackompanjeras av ett fyrverkeri. Från cirka klockan 23.30 kommer bakgrundsmusik att spelas och publikområdet att vara upplyst.

Ett musikfyrverkeri består av olika musikstycken som ackompanjeras och synkroniseras med ett fyrverkeri. Det kallas ibland även pyromusikal. Evenemanget har även betydligt lägre ljudnivåer än tidigare års fyrverkerifirande.

Trafikavstängningar

Trafikavstängningen kommer i år att vara betydligt mindre och själva evenemangsområdet har bytt plats och kommer att omfatta hela Norrbro och Gustav Adolfs torg.

Innerstadsbussarna i nyår

Stockholms stads nyårsfirande flyttar till området runt Norrbro, Strömgatan och Slottskajen i år vilket gör att busstrafiken påverkas i mindre omfattning än tidigare år.

Buss 57 och 71 kör en annan väg än vanligt och kan inte stanna vid alla sina hållplatser från cirka klockan 21 på nyårsafton.


Årets trafikavstängningar omfattar följande områden:

  • Publikområde: Hela Norrbro och Gustav Adolfs torg.
  • Norrbro: Avstängt för fordonstrafik från den 31 december klockan 06.00 till senast den 1 januari klockan 12.00.

  • Gustav Adolfs torg, Strömgatan, samt infarterna till torget från Malmtorgsgatan, Regeringsgatan och Jakobs torg:
    Avstängt för fordonstrafik från den 31 december klockan 22.00 till senast den 1 januari klockan 02.00.

  • Slottskajen: Stora delar av Slottskajen är avstängt för fordon och fotgängare från den 31 december klockan 06.00 till senast den 1 januari klockan 12.00.

Vägarbeten med lokal påverkan på trafiken

Greta Arwidssons väg fortsatt avstängd

Ombyggnation av Greta Arwidsson väg pågår fortfarande. Arbetet beräknades vara klart i januari 2020 men har nu förlängts och beräknas vara klar i september 2020.

Evenemang

Hockey

Torsdag 26 december spelar AIK mot Södertälje klockan 15.00 på Hovet.
Fredag 28 december spelar DIF mot Skellefteå klockan 15.00 på Tele2 Arena.

Disney on Ice på Ericsson Globe

• Torsdag 2 januari klockan 17.00
• Fredag 3 januari klockan 10.30 och 14.30
• Lördag 4 januari klockan 10.30 och 14.30
• Söndag 5 januari klockan 10.30 och 14.30
• Måndag 6 januari klockan 10.30 och 14.30.