Centralbron · Det avstängda körfältet söderut på Centralbron kommer att vara kvar en vecka längre än planerat. Det kommer att innebära omfattande köbildning, särskilt på eftermiddagarna, för dig som kör söderut.

Arbetet med renoveringen av järnvägsspåret Stockholm Central – Stockholms södra, även kallat Getingmidjan, har pågått under sommaren. Förutom påverkan på tågtrafiken har projektet även inneburit att ett körfält stängts av på Centralbron söderut. Arbetet på Centralbron skulle ha varit klart till den 12 augusti, men på grund av förseningar med arbetet så kommer körfältsavstängningen vara kvar till den 19 augusti.

Redan denna vecka (5-11 augusti) har det varit mer köer än vanligt ut från city och söderut. Nästa vecka väntas fler människor börja arbeta efter semestern och då ökar antalet resenärer på vägarna. Det kommer därför att bli omfattande köer ut från city och söderut under eftermiddagarna. Det kommer vara kö hela eftermiddagen (klockan 13 till 19) för dig som ska söderut och åker exempelvis Klaratunneln och Klarastrandsleden. Håll dig uppdaterad om trafikläget och planera din resa i god tid.

Karta

Kartan visar Centralbron och närliggande arbeten i området.