Vägens hjältar · Ikväll börjar en ny säsong av Vägens hjältar. Vägtrafikledare på Trafik Stockholm skapar vår trafikinformation samtidigt som de stänger av körfält och leder VägAssistansbilarna.

Realityserien Vägens hjältar går in på sin sjunde säsong i rutan. Programmet skildrar arbetet inom assistans- och bärgningsverksamheten och tittarna får även en inblick hos flera aktörer, däribland Trafik Stockholm, som dagligen arbetar för att få trafiken att flyta så säkert och effektivt som möjligt. Samtidigt som de skapar trafikinformation för vägtrafiken.

Trafik Stockholm är regionens vägtrafikcentral som arbetar på uppdrag av Trafikverket, Stockholms stad och Nacka. Genom webbplatsen och apparna Trafiken.nu sprids trafikinformation direkt från Trafik Stockholm till användarna när en händelse har bekräftats. Det kan vara alltifrån att ett tappat föremål ligger på vägbanan till att ett fordon brinner i en tunnel.

Vägens hjältar belyser olika problem och utmaningar i Stockholmstrafiken och förhoppningen är att serien ökar förståelsen för köer, trängsel och olyckor så att trafikanter tar det lugnare, blir mer uppmärksamma och visar hänsyn till andra trafikanter och till de som är ute och jobbar på vägarna.

Säsongspremiär ikväll klockan 20.00, på Kanal 5 eller på Dplay (länk intill).