Under påsken är det flera banarbeten som har påverkat tågtrafiken i Stockholm. Dessa arbeten är klara tisdag morgon 23 april. Norra Länken stängs av i riktning mot Essingeleden under tre nätter på grund av tunneltvätt. Även Klaratunneln stängs av under vardagsnätterna på grund av rengöring av vattenledning.

Ökad trafik under måndag eftermiddag 

Under annandag påsk, måndag 22 april, ska mycket av den trafik som lämnade Stockholm inför påskhelgen tillbaka, köerna är då inte lika koncentrerade till tidig eftermiddag utan det är istället mycket trafik från lunch långt in på kvällen. 

Håll dig uppdaterad om aktuellt trafikläge här på trafiken.nu.

Banarbete i Stockolm

Under påsken har flera banarbeten pågått. Alla arbeten beräknas vara klara tisdagmorgon den 23 april.

Arbete på Nynäsbanan

Under arbetet har pendeltågstrafiken varit inställd mellan Nynäshamn och Hemfosa. Arbetet beräknas vara klart klockan 04.00 tisdag 23 april 

Arbete på Mälarbanan

Avstängningen av Mälarbanan pågår till klockan 04.30 tisdag 23 april. 

Arbete Stockholm C - Stockholm Södra (Getingmidjan)

Sträckan mellan Stockholm Central och Stockholms södra (ej Citybanan), pågår till klockan 05.00 tisdagen 23 april. Arbetet har påverkat fjärr- och regionaltåg till och ifrån Stockholm Central.

Norra länken avstängd mot Essingeleden

Avstängningen gäller mellan klockan 22.00 och 05.00.

Nätterna mot onsdag 24:e, torsdag 25:e och fredag 26 april stängs delar av E20 Norra länken av på grund av tvätt.

Avstängningen gäller riktningen mot E4/E20 Essingeleden. Avstängningen gäller även Kosmostunneln (infart från Lidingövägen), påfarten från Hjorthagsvägen och Galaxtunneln (utfartstunneln till Roslagsvägen) och Måntunneln (infartstunneln från Roslagstull).

Trafikanter hänvisas att följa skyltad omledning.
Norra länken är det tunnelsystem norr om Stockholms innerstad som förbinder E4/E20 Essingeleden i väster med Lidingö och Värtahamnen i öster.

Klaratunneln avstängd i båda riktningar

Avstängningen gäller mellan klockan 22.00 och 05.00.

Natt mot tisdag 23:e, onsdag 24:e, torsdag 25:e och fredag 26:e april stängs Klaratunneln av på grund av rengöring av vattenledning.

Under arbetstiden rekommenderas trafikanterna att följa uppskyltad omledningsväg.

Klaratunneln är en tunnel i Stockholms city som sträcker sig mellan Tegelbacken och Sveavägen och rån Tegelbacken till Mäster Samuelsgatan.

Arbeten med lokal påverkan på trafiken

Esbotunneln avstängda i båda riktningarna

Avstängningen gäller mellan klockan 08.00 och 1700.

Onsdag 24 april stängs Esbotunneln av på grund av drift- och underhållsåtgärder. Esbotunneln ligger i Kista i nordvästra Stockholm.

Hjulstatunneln avstängda i båda riktningarna

Avstängningen gäller mellan klockan 08.00 och 17.00.

Torsdag 25 april stängs Hjulstatunneln av på grund av drift- och underhållsåtgärder. Hjulstatunneln tillhör lokalgatan bredvid E18 i nordvästra Stockholm.

Begränsad framkomlighet på Torsgatan

Ett schaktarbete pågår sedan början av April på Torsgatan. På östra sidan, innan korsningen med Norra Stationsgatan är ett körfält avstängt i riktning mot Solna. Ett körfält är öppet i vardera riktningen.

Från och med fredag 26 april kommer Torsgatan stängas av i sydlig riktning mot stan. Arbetet beräknas pågå från till mitten av juni.

Margaretelundsvägen avstängd

Från måndag 22 april till slutet av september stängs Margaretelundsvägen av för genomfart mellan Tranebergsvägen och Porfyrvägen i båda riktningar. Orsaken är uppställning av en mobilkran.

Evenemang

Innebandyfinal 

Lördag 27e april spelas det SM final i Innebandy. Damernas match startar klockan 12.00 och herrarnas match spelas klockan 15.00.

Fotboll

Onsdag 24 april tar AIK emot BK Häcken på Friends Arena. Matchen startar klockan 19.00.

Torsdag 25 april tar Djurgården emot IFK Norrköping på Tele2 Arena. Matchen startar klockan 19.00.

Söndag 28 april tar Hammarby emot Djurgården på Tele2 Arena. Matchen startar klockan 15.00.