Det är påsk och det kan medföra mer trafik med start på skärtorsdagen då många påskfirare reser från Stockholm. Norra Länken stängs av under två nätter i riktning mot Lidingö på grund av tunneltvätt, även Klaratunneln stängs av under fyra vardagsnätter på grund av att vattenledningar ska rengöras rengöras.

Norra länken avstängd mot Lidingö

Avstängningen gäller mellan klockan 22.00 och 05.00.

Natten mot onsdag 17:e och natt mot torsdag 18 april stängs delar av E20 Norra länken av på grund av drift- och underhållsåtgärder.

Avstängningen gäller riktningen mot Lidingö/Värtan. Avstängningen gäller även Karolinertunneln (infartstunneln från E4 Haga Södra), Albanotunneln (infartstunneln från Roslagsvägen) och Måntunneln (infartstunneln från Roslagstull).

Trafikanter hänvisas att följa skyltad omledning.

Norra länken är det tunnelsystem norr om Stockholms innerstad som förbinder E4/E20 Essingeleden i väster med Lidingö och Värtahamnen i öster.

Klaratunneln avstängd

Avstängningen sker klockan 22.00 – 05.00.

Natt mot tisdag 16:e, onsdag 17:e, torsdag 18:e och fredag 19:e april stängs Klaratunneln av på grund av rengöring av vattenledning.

Under arbetstiden rekommenderas trafikanterna att följa uppskyltad omledningsväg.

Klaratunneln är en tunnel i Stockholms city som sträcker sig mellan Tegelbacken och Sveavägen och rån Tegelbacken till Mäster Samuelsgatan.

Arbeten med lokal påverkan på trafiken

Magnus Ladulåsgatan är avstängd vid Timmermansgränd

Ett grävningsarbete på Magnus Ladulåsgatan orsakar att vägen stängs av vid Timmermansgränd. Arbetet beräknas pågå från tisdag 16 april till söndag 5 maj.
Trafiken rekommenderas att följa uppskyltad omledning.

Hundra Knutars Backe avstängd 22.00 – 05.00

Natt mot onsdag 17 april är Hundra Knutars Backe avstängd på grund av drift och underhållsarbete. Arbetet pågår klockan 22.00 – 05.00 och under arbetstiden är tunneln avstängd i båda riktningar.

Hundra Knutars Backe är den tunneln som går längs Drottningholmsvägen strax väster om Fridhemsplan. 

Bergiusvägen - Stora Skuggans väg 

Från och med måndag 15 april klockan 06.00 stängd Bergiusvägen av för biltrafik. Arbetet beräknas pågå till slutet av oktober. Mellan 15 april till 30 april leds trafiken om via Proffessorsslingan. Från och med 1 maj stängs även Stora Skuggans väg av och trafik leds om via Norra Fiskartorpsvägen och parkeringsplatserna vid Frescati. 

Ut och resa i påsk?

Påsken innebär, som andra storhelger, att många är ute och reser på vägarna.

Det gäller att starta resan i god tid och att vara utvilad. Under påsken är det mycket trafik på vägarna och det gör att resan kan ta längre tid än vanligt. Även om det kan innebära något längre resväg kan det vara klokt att välja vägar med mitträcken eller trafiksäkerhetskameror eftersom de är säkrare. Kom ihåg att hålla avstånd och ta regelbundna raster. Tänk på att det fortfarande kan vara vinterväglag på vissa håll. 

Under påsken pågår flera arbeten på järnvägen och medför längre restid och inställda avgångar. En separat artikel finns att läsa om påskens alla avstängningar här på trafiken.nu och på trafikverket.se. Om du vill veta mer om hur just din resa påverkas så rekommenderas det att du kontaktar ditt tågbolag. 

Arbeten som påverkar kollektivtrafiken

Även arbeten på påverkar kollektivtrafiken så som tunnelbanan och Roslagsbanan pågår under påsk. 

Gröna linjen Slussen–T-Centralen

21–22 april ställ tunnelbanans gröna linje  in mellan Slussen och T-Centralen. Röda linjen går som vanligt, men det kommer vara fler resenärer ombord. Dock förstärks röda linjen med ytterligare avgångar mellan Liljeholmen och Tekniska högskolan för att det ska bli mindre trångt. Avstängningen beror på reparation av Söderströmsbron.

Roslagsbanan

17–18 april vänder tågen vid Åkers Runö Stationerna Åkersberga, Tuna gård och Österskär ersätts med buss. Ersättningsbussar ansluter till samtliga tåg i Åkers Runö.

19–22 april ersätts Kårsta- och Österskärslinjerna med buss
Inga tåg till eller från Kårsta och Österskär går i påsk, tågtrafiken ersätts med buss. Alla ersättningsbussar avgår och ankommer Danderyds sjukhus (inte Tekniska högskolan).

Evenemang

Fotboll på Tele2 Arena

Måndag 15 april tar Djurgården emot IFK Göteborg. Matchen startar klockan 19.00.
Söndag 21 april tar Hammarby emot Athletic Eskilstuna. Matchen startar klockan 17.30.