Ladda ned Stockholms nya trafikapp

Nu kan du prenumerera på trafikinformation för dina favoritsträckor och få en notis i mobilen om det är störningar på dessa sträckor så att du i tid kan planera om din resa.

Den 5 april lanserades Stockholms nya trafikapp. Det är webbplatsen trafiken.nu som ynglat av sig och fått en app med nya funktioner som vi hoppas att trafikanterna i Stockholmsregionen ska uppskatta.

När du först öppnar appen ser du i princip samma information som du kan se på webbplatsen. Du kan se hur trafiken flödar, olyckor och hinder, bilder från trafikkameror, var vägarbeten finns, väderstationer samt få information om väglag.

Det som skiljer appen från webbplatsen är att du kan prenumerera på trafikinformation för dina favoritsträckor och få en notis i mobilen om det är störningar på dessa sträckor så att du i tid kan planera om din resa. Observera att appen inte är en navigator utan är tänkt att ge de som reser i regionen relevant trafikinformation innan du startar din resa. 

Appen är skapad efter att vi lyssnat på vad trafikanterna vill ha och vilka behov de har. Och trafikanterna har velat ha en app med kvalitetssäkrad trafikinformation. De vill även kunna välja själva vilken trafikinformation de ska få och de vill få informationen skickad till sig.

Det är Trafik Stockholm tillsammans med Trafik Göteborg som utvecklat appen. På Trafik Stockholm finns regionens vägtrafikledning. Det är här som vägarna övervakas, trafiken styrs och trafikinformationen skapas. Trafik Stockholm drivs och arbetar på uppdrag av Stockholms stad, Trafikverket och Nacka kommun.

Sök efter trafiken.nu Stockholm i Google play eller Appstore och ladda ned appen gratis.

Ladda ner appen från AppStore  Ladda ner appen från Google Play