Trafikomläggning vid Sörredsmotet

Under helgen den 10-11 februari läggs trafiken vid Sörredsmotet om till en ny tillfällig korsning, som innebär att trafiken på Torslandavägen påverkas. Den nya korsningen gäller från och med den 12 februari.

En omfattande trafikomläggning sker vid Sörredsmotet under helgen den 10-11 februari. Då inleds arbetet med att ersätta korsningen mellan väg 155 och Sörredsvägen med en tillfällig korsning belägen cirka 100 meter väster om befintlig korsning.

Omläggningen innebär stor påverkan på trafiken på Torslandavägen, så var ute i god tid! Den nya korsningen gäller från och med måndag den 12 februari 2018.

Noggrann skyltning
Samtliga funktioner såsom busshållplatser, övergångsställen, körfält, signalreglering med mera kommer att flyttas med till den nya tillfälliga korsningen. Noggrann skyltning sätts upp på plats för att underlätta framkomligheten.

Den tillfälliga korsningen kommer att vara kvar under resterande byggtid som beräknas pågå till sommaren 2019. En ny infart till Monteringsvägen via cirkulationen är nu även klar.

Från och med måndag v 7, 12 februari:
Gång-och cykelvägar, övergångsställen och busshållplatser får nya sträckningar och lägen, se bild nedan. Gång-och cykelvägen söder om väg 155 ligger kvar som den gör idag.

Klicka på bilden för större karta

Sörredskorsningen på väg 155, Torslandavägen, byggs om till två skilda plan för att öka trafiksäkerheten och förbättra för kollektivtrafiken.

Tidigare artikel: Ändrad körväg vid Sörredsmotet