Ändrad körväg vid Sörredsmotet

Trafiken vid Sörredsmotet läggs om till ny korsning den 10-11 februari. En omledning som påverkar bil-, buss- och godstrafiken. Nya korsningen gäller från och med den 12 februari.

Under helgen den 10-11 februari kommer trafiken vid Sörredsmotet få ändrad körväg. Då inleds arbetet med att lägga om trafiken från den befintliga korsningen mellan väg 155 och Sörredsvägen till den nya korsningen, som ska gälla fram till att den planskilda korsningen är klar i juni 2019. En omfattande omledning som kommer att påverka bil-, buss- och godstrafiken. För att trafikstörningen ska bli så liten som möjlig utförs arbetena på kvällar och nätter. Förberedande arbeten inför omläggningen kommer att ske mellan den 5 och 9 februari, men det är inget som ska påverka framkomligheten. Den nya korsningen ska gälla från och med den 12 februari.

Trafikljus och busshållplatser flyttas
Den nya korsningen är placerad cirka 100 meter väster om den befintliga korsningen och busshållplatser, övergångsställen, körfält och trafikljus kommer att flyttas med till den nya korsningen. I samband med omläggningen blir det också en ny infart till Monteringsvägen och en ny rondell på Sörredsvägen tas i bruk, som boende på Djuråsvägen kan ansluta till. 

Gång- och cykeltunneln klar i mars
I mars 2018 kommer pålnings-och betongarbetet för gång-och cykeltunneln att vara klart. Det innebär att den tillfälliga omläggningen av gång- och cykelbanan, i riktning från Torslanda mot centrum, upphör och att gång- och cykeltrafiken får tillbaka sin ursprungliga sträckning. 

Klicka på bilden för en större karta.