Kom ihåg: Risk för köer i Eriksbergsmotet

Hisingen · I Eriksbergsmotet är vissa anslutningar stängda, vilket framförallt orsakar köer från Lundbytunneln. Kom ihåg att Bräckemotet finns som alternativ om du ska till Eriksberg eller Sannegården.

Eriksbergsmotet på Hisingen håller på att byggas om för att öka säkerheten och framkomligheten på Lundbyleden. Detta innebär att trafiken i området påverkas på olika sätt. Dels är Kolhamnsgatan norrut stängd och trafiken leds om via Säterigatan. Dels är Cronackersbron i riktning mot Lindholmen stängd och omledning sker via Nordviksgatan.

Länk till karta hittar du under rubriken "Mer information". 

Bräckemotet som alternativ

Avstängningarna leder till köer i området under rusningstid. Värst har det hittills varit på avfarten från Lundbytunneln mot Eriksberg.

– Vi vill därför påminna om att Bräckemotet finns som alternativ om man ska till Eriksberg eller Sannegården. På så sätt kan köerna minska från Lundbytunneln, säger Robin Holmér, analytiker på Trafik Göteborg och fortsätter:

– Sedan får man inte glömma att det även pågår arbeten i Lindholmsallén som orsakar köer. Ibland är de så långa att det påverkar Lundbyleden i höjd med Lindholmsmotet.

Som bilist är det bra om du kan undvika rusningstid, välja andra vägar eller andra färdsätt. Om du måste ta bilen får du räkna med att resan tar längre tid än vanligt, så var ute i god tid och ta det försiktigt.

Håll koll i Trafiken.nu-appen

Ett tips är att kika i Trafiken.nu-appen före avresa – på så sätt ser du var köerna är just nu och du kan planera din resa därefter. Information om eventuella förseningar eller förändringar i busstrafiken hittar du i appen Västtrafik To Go.

Gång- och cykeltrafiken påverkas inte utan kommer fram förbi arbetsområdet.

Avstängningen av Kolhamnsgatan norrut pågår till den 10 juli och avstängningen av Cronackersbron mot Lindholmen pågår till den 1 juni.

Av- och påfart stängs i sommar

Senare i sommar – mellan den 10 juni och 16 juli – stängs avfarten från Lundbyleden österifrån mot Eriksberg och påfarten från Eriksberg mot Lundbytunneln i Eriksbergsmotet. Trafiken hänvisas i första hand till Bräckemotet. Vi återkommer med mer information om denna trafikhändelse när det närmar sig.

Ombyggnationen av Eriksbergsmotet väntas bli klar i höst. Då öppnas en ny anslutning till Inlandsgatan vilket kommer att förbättra framkomligheten i området.

Trafikverkets information om arbetena vid Eriksbergsmotet hittar du under rubriken "Mer information".