Vintercyklister sökes

Cykel · Har du funderingar på att cykla även i vinter? Västtrafik söker 420 personer som vill prova på att vara vintercyklister. De som deltar får gratis vinterdäck.

Västtrafik, tillsammans med 13 västsvenska kommuner, söker nu 420 personer som vill delta i projektet Vintercyklist och som vill prova på att cykla även under vintern. Deltagarna får gratis dubbdäck i utbyte mot att de väljer att cykla tre dagar i veckan. 

– Förhoppningen är att få fler att upptäcka att det går bra att cykla även på vintern. Vi kommer hjälpa till med rätt utrustning och hoppas att det uppmuntrar till att ändra sina resvanor och bidra till minskade utsläpp från transporter, säger Lena Hesselroth, projektledare på Västtrafik, i ett pressmeddelande.

De som antas till projektet kommer också rapportera hur vinterväghållningen i kommunen fungerar. På så sätt hjälper de även andra cyklister och gångtrafikanter. Cykelperioden pågår mellan den 1 december 2022 och 1 mars 2023.

Anmälan är öppen fram till 25 september och sker på Västtrafiks hemsida. Länk hittar du under rubriken ”Mer information”