E6/Tingstadstunneln · Vi vill härmed påminna om att endast ett körfält är öppet i varje riktning genom Tingstadstunneln. Detta skapar köer, så undvik rusningstid och välj andra färdsätt.

Fram till oktober 2023 pågår renoveringen av Tingstadstunneln, vilket påverkar trafiksystemet i hela Göteborg. Endast ett körfält är öppet i varje riktning genom tunneln för trafiken längs E6, medan all annan trafik leds om till Marieholmstunneln.

Dessutom är ett antal anslutningar stängda – till exempel påfarten från Waterloogatan i Gamlestaden till Marieholmstunneln och ”kakeltunneln” från E20 till E6 norrut. På trafikgoteborg.se/tingstadstunneln hittar du kartor som visar var du kan och inte kan köra under renoveringen.

Klicka på kartan för större bild:

Tingstadstunneln_oversiktskarta_renoveringen_ar_igang_liten_fix.png

Undvik rusningstid

Den begränsade framkomligheten genom Tingstadstunneln orsakar stora störningar i Göteborgstrafiken. Som bilist får du räkna med köer och längre restider, framförallt klockan 7-9 och 15-17 på vardagar och klockan 11-14 på helger. Försök därför att undvika dessa tider – annars får du vara ute i god tid.

Nyfiken på hur lång tid din resa kan komma att ta i rusningstid? Gå då in på trafikgoteborg.se/restider.

Köinformation i Trafiken.nu-appen

Vill du däremot veta var köerna är just nu så ska du ladda ner Trafiken.nu-appen. I den kan du förutom köinformation också få push-notiser om trafikstörningar och följa det aktuella trafikläget från över 200 trafikkameror.

Fundera också på om du kan resa på andra sätt än med bil. Om du väljer att åka kollektivt så söker du alltid din resa i appen Västtrafik To Go för att upptäcka eventuella förseningar eller ändrade körvägar. Information finns också på vasttrafik.se/tingstadstunneln.

Ytterligare information om renoveringen, hur kollektivtrafiken påverkas samt kartor och film på de nya körvägarna hittar du under rubriken "Mer information.