Stenpiren öppnas för spårvagnstrafik

Från och med den 1 oktober kör linje 1 och 9 återigen via Stenpiren. Fler ändringar i kollektivtrafiken är på gång.

Sedan den 18 juni har inga spårvagnar kunnat köra via Stenpiren, detta på grund av att förberedande arbeten för Västlänken har utförts på Södra Hamngatan mellan Lilla Torget och Stora Badhusgatan. 

Dessa arbeten är nu avslutade och sträckan kan återigen trafikeras av spårvagnar. Den 1 oktober börjar därför spårvagnslinjerna 1 och 9 att köra via Stenpiren igen. 

Tätare turer
Samtidigt byter Västtrafik tidtabeller för samtliga spårvagnslinjer och sätter in tätare turer på spårvagnslinje 3. Orsaken är att ett stort antal resenärer reser med linjen, framförallt mellan Majorna och Redbergsplatsen. 

Mer om dessa ändringar hittar du här. 

Express-ändringar
En annan nyhet som sker den 1 oktober är att körvägarna för busslinjerna Rosa Express och Blå Express ändras, så att de fortsättningsvis inte kör in i citykärnan. Orsaken till detta är att flera stora stadsutvecklingsprojekt pågår i Göteborg, och att framkomligheten blir begränsad på vissa ställen. 

I korthet handlar det om att Rosa Express kör som vanligt till Linnéplatsen men därifrån till Järntorget, Stenpiren och Operan till Nordstan och vidare som vanligt. 

För Blå Express gäller att den kör som vanligt till Linnéplatsen men därifrån till Pilgatan via Heden och Polhemsplatsen till Svingeln och sedan vidare som vanligt.  

Här kan du läsa mer om dessa ändringar och hur du gör för att komma fram till city med Blå respektive Rosa Express.