Arbete på Bohusbron ändrat

Det underhållsarbete på Bohusbron som skulle ha startat den 15 oktober inleds en vecka senare. Dessutom sker arbetet endast nattetid.

Du som läste vår nyhet i förra veckan om det arbete som ska utföras på Bohusbron har ytterligare en vecka på dig att förbereda eventuellt andra färdvägar.

Arbetet på bron  som sträcker sig över Nordre Älv i Kungälv mellan pendelparkeringen Eriksdal och fästningsholmen –  skulle ha startat måndagen den 15 oktober men flyttas och inleds istället måndagen den 22 oktober.

Arbetet kommer att pågå i en vecka, fram till den 29 oktober.

Mindre påverkan än väntat
Vidare gäller att påverkan på trafiken inte blir så stor som befarat. Arbetet kommer nämligen endast att ske kvälls- och nattetid, mellan klockan 19:00 och 05:00.

Mellan dessa klockslag är endast ett av de två befintliga körfälten (det vill säga ett i vardera riktning) på Bohusbron öppet. Trafiken på detta återstående körfält kommer att regleras med trafiksignal och släppas igenom växelvis.

Under övrig tid, det vill säga klockan 06:00-19:00, är bägge körfälten öppna som vanligt.

Påverkan på gång- och cykelbana
Gående och cyklister kommer att kunna passera över bron under tiden som arbetet pågår. Endast en av de två gång- och cykelbanorna kommer dock att vara öppen, vilket innebär att framkomligheten påverkas även för gående och cyklister.