Premiär för Jul på Liseberg

Foto: Trafik Göteborg

Håll koll på alla potentiellt trafikpåverkande evenemang med hjälp av vår uppdaterade lista!

Julmarknader och konserter är några av de evenemang som kan komma att påverka Göteborgstrafiken den kommande perioden. Här är hela listan i datumordning: 

Fredagen den 16 november: Per Gessle's Roxette / Scandinavium 
Per Gessle's Roxette bjuder på låtskatter från Roxette i Scandinavium klockan 19:30. 

Fredagen den 16 november: Jul på Liseberg / Liseberg
Dags för premiär för Jul på Liseberg. Klockan 16:00 slås portarna upp till den glittriga parken som under november har öppet fredag, lördag och söndag. Jul på Liseberg firas fram till 30 december med skiftande öppettider. 

Lör den 17 november: Södra Vägen Christmas Market / Södra Vägen 
Södra Vägen bjuder in till julmarknad lördagen den 17 november klockan 10:00-17:00. Foodtrucks står uppradade längs vägen, vilket gör att parkeringarsmöjligheter längs sträckan Berzeliigatan-Olof Wijksgatan tillfälligt tas bort. Cykelbanan kommer att vara öppen med hjälp av funktionärer, men cyklister uppmanas att leda cykeln för egen och andras säkerhet. 

Lördagen den 17 november: Mia Skäringer / Scandinavium
Mia Skäringers ”Avig Maria – No more fucks to give” gästar Scandinavium lördagen den 17 november med två föreställningar med start klockan 15:00 och 19:00. En föreställning om att äga sig själv och att vara kvinna på sina egna villkor.

Fredagen den 23 november: Black Friday
Nu är det dags för Black Friday, USA:s största shopping- och readag, för sjätte gången i Sverige. Räkna med ökad trafik till köpcentrum och parkeringsanläggningar, så var ute i god tid. 

Fredagen den 23 november: Frölunda HC / Scandinavium
Frölunda HC möter Färjestad BK i Scandinavium. Matchstart klockan 19:00.

Lördagen den 24 november: Haga Julmarknad / Haga
Under fyra helger framöver hålls Julmarknad i Haga mellan klockan 10:00 och 16:00. Tänk därför på att det är många fotgängare och cyklister i rörelse kring Haga och Järntorget.

Lördagen den 24 november: Alan Walker / Pustervik
Den norska DJ och producenten Alan Walker gästar Göteborg med en spelning på Pustervik klockan 22:00. 

Lördagen den 24 november: Bo Kaspers / Scandinavium
Efter omtalade spelningar på Rondo ger sig nu Bo Kaspers ut på arenaturné. Lördagen den 24 november gästar de Scandinavium klockan 19:30.

Då det är ett flertal evenemang kring Liseberg/Scandinavium/Korsvägen den kommande perioden så kan det vara klokt att lämna bilen hemma och åka kollektivt istället. Om du ändå måste ta bilen, så välj gärna någon av parkeringsanläggningarna i Gårda. Planera din resa och ta god tid på dig!

Prenumerera på Veckans trafik

Nyhetsbrevet med trafikstörningar som kan vara bra att känna till för dig som är trafikant i Göteborg. Din e-postadress sparas, men enbart för utskick från Trafiken.nu.