Nu tändas tusentals juleljus

Foto: Peter Svenson

Håll koll på alla potentiellt trafikpåverkande evenemang med hjälp av vår uppdaterade lista!

Hockey, julgransleverans och invigning av Julstaden Göteborg 2018 är några av de evenemang som kan komma att påverka trafiken den kommande perioden. Här är hela listan i datumordning:

Frölunda 23 november: Frölunda HC / Scandinavium
Fredagen den 23 november blir det fredagsmys i Scandinavium när Frölunda HC möter Färjestad BK med matchstart klockan 19:00.

Lör den 24 november: Alan Walker / Pustervik
Den norska DJ och producenten Alan Walker gästar Göteborg med en spelning på Pustervik klockan 22:00.

Lör den 24 november: Bo Kaspers / Scandinavium
Efter omtalade spelningar på Rondo ger sig nu Bo Kaspers ut på arenaturné. Lördagen den 24 november gästar de Scandinavium klockan 19:30.

Mån-tis 26-27 november: Julgran till Gustav Adolfs Torg
Göteborg går i väntans tider på den stora julgranen som ska pryda Gustav Adolfs Torg. Julgransleveransen är planerad till den 26-27 november och kan tillfälligt påverka trafiken i centrala delar av staden.

Tisdagen den 27 november: Frölunda HC / Scandinavium
Frölunda HC möter Rögle BK i Scandinavium tisdagen den 27 november. Matchstart klockan 19:00.

Torsdagen den 29 november: Invigning av Julstaden / Götaplatsen
Torsdagen den 29 november invigs Julstaden Göteborg 2018 med tusentals juleljus, tal och sång på Götaplatsen. Invigningen startar dock med ett fackeltåg som går från Gustav Adolfs Torg vid klockan 17:00 och vidare mot Götaplatsen.

Under själva facketåget kan kollektivtrafiken försenas något, eftersom tåget passerar flera hållplatser mellan Brunnsparken och Götaplatsen. Även du som kör, cyklar eller går i centrum kan få vänta med att passera gatan tills fackeltåget gått förbi. Var därför ute i god tid. 

Torsdagen den 29 november: Frölunda HC / Scandinavium
Veckans andra hemmamatch för Frölunda HC spelas torsdagen den 29 november då man välkomnar Brynäs IF. Matchstart klockan 19:00 i Scandinavium.

Tor den 29 november-lör 22 december: Sjungande Julgranen / Kungsportsplatsen (Kopparmärra)
Från torsdagen den 29 november fram till lördagen den 22 december bjuder Den sjungande Julgranen med sina skickliga körer på julmusik på Kungsportsplatsen vid Kopparmärra. Tider för framträdanden finns på plats.

Lör den 1 december-lör 22 december: Den lilla sjungande julgranen / Kungsportsplatsen (Avalon)
Den lilla sjungande Julgranen består av barnkörer och eldkonstshower som har framträdanden mellan 1 december och 22 december på Kungsportsplatsen vid hotell Avalon samt Gustav Adolfs Torg.

Tänk på att det vid flera stora evenemang är mycket folk i rörelse. Då kan det vara klokt att lämna bilen hemma och åka kollektivt istället. Om du ändå måste ta bilen, välj gärna någon av p-anläggningarna i Gårda. Planera din resa och ta god tid på dig!

Prenumerera på Veckans trafik

Nyhetsbrevet med trafikstörningar som kan vara bra att känna till för dig som är trafikant i Göteborg. Din e-postadress sparas, men enbart för utskick från Trafiken.nu.