Färre zoner för Västtrafik

Foto: Trafik Göteborg

Västtrafik förändrar zonindelningen och förenklar resandet.

Enligt ett beslut i regionfullmäktige ska dagens drygt 70 zoner för Västtrafik slås ihop till tre. Syftet är att färre resenärer ska behöva korsa zongränserna.

– Ett glädjande beslut och ett viktigt steg för att ta kollektivtrafiken in i framtiden. Med färre zoner är det färre kunder som behöver resa över zongräns, vilket många kunder idag upplever som krångligt. På så vis ska både biljettköp och resande bli enklare. Dessutom blir det möjligt att resa längre sträckor än idag för samma pris, vilket kommer att gynna arbetspendlingen, säger Lars Holmin (M), styrelseordförande i Västtrafik, i ett pressmeddelande.

Ändringen väntas bli klar tidigast hösten 2020, då även biljettsortimentet förenklas.

– Vi behöver göra det enklare för våra kunder att betala för de tjänster vi erbjuder. Med en dramatiskt förenklad zonstruktur så är jag övertygad om att vi förenklar vardagen för både nuvarande och kommande kunder på ett betydande sätt. Ett måste för ett ökat hållbart resande helt enkelt, kommenterar Lars Backström, vd på Västtrafik.

Läs mer om den nya zonindelningen på Västtrafiks hemsida.

Prenumerera på Veckans trafik

Nyhetsbrevet med trafikstörningar som kan vara bra att känna till för dig som är trafikant i Göteborg. Din e-postadress sparas, men enbart för utskick från Trafiken.nu.