Så påverkas din tågresa i påsk

Foto: Trafik Göteborg

Under påskhelgen 30 mars till 2 april ställs flera tåg till och från Göteborg in. Delar av resan ersätts med buss.

Under påsken utförs flera arbeten på järnväg, något som påverkar dig som tågresenär. Över påskhelgen ersätts därför många tågavgångar till och från Göteborg med buss på kortare eller längre sträckor.

Vissa tåg får även en annan sträckning. Det gäller då främst tågavgångar till och från Göteborg-Alingsås-Stockholm, Göteborg-Ytterby och Göteborg-Trollhättan. Räkna därför med längre restider och var uppmärksam på hur din resa påverkas i påsk.

Göteborg-Alingsås-Stockholm: Från den 30 mars till 2 april mellan klockan 22:00 och 14:00 ställs tågen till och från Göteborgs Centralstation in under olika tider på sträckan Göteborg-Vårgårda. Vissa tåg går annan väg och vissa tåg ersätts med buss. Var uppmärksam på att buss som ersätter inställda tåg går enligt särskild tidtabell, alltså före eller efter tågens ordinarie avgångstider. Räkna med längre restid än normalt. 

Göteborg-Uddevalla-Strömstad: Från den 30 mars klockan 00:00 till den 2 april 24:00 ställs tågtrafiken till och från Göteborgs central in på sträckan Göteborg-Ytterby, som ersätts med buss. Under vissa tider ersätts även tågen mellan Stenungsund och Uddevalla med buss. Var uppmärksam på att buss som ersätter inställda tåg går enligt särskild tidtabell, alltså före eller efter tågens ordinarie avgångstider.

Göteborg-Älvängen-Vänersborg (Karlstad/Oslo): Från den 31 mars 00:00 till den 1 april 18:00 ställs tågtrafiken till och från Göteborgs central in på delar av sträckan Göteborg-Gamlestaden. Vissa tåg ersätts av buss på sträckan Göteborg-Trollhättan. På sträckan Göteborg-Älvängen ställs vartannat tåg in utan ersättning. Räkna därför med längre restid än normalt.

För Västtrafiks resenärer på sträckan Göteborg-Vänersborg ersätts pendeltågen med spårvagn mellan Gamlestads Torg och Göteborgs central. På grund av spårarbete går all spårvagnstrafik till och från Gamlestads Torg via Redbergsplatsen. Besök Västtrafiks hemsida för mer information.  

Du som behöver veta mer om tågtrafiken under påskhelgen bör kontakta ditt tågbolag för att se hur just din resa påverkas.

Prenumerera på Veckans trafik

Nyhetsbrevet med trafikstörningar som kan vara bra att känna till för dig som är trafikant i Göteborg. Din e-postadress sparas, men enbart för utskick från Trafiken.nu.