”Genvägen" bakom Skansen Lejonet stängs

Foto: Trafik Göteborg

Gång- och cykelbanan mellan Kruthusgatan och Svingeln stängs av under en månad. Gående och cyklister tvingas välja annan väg.

Avstängningen gäller från den 26 mars till den 23 april och hänger samman med byggnationen av den nya knutpunkten vid Svingeln. Den direkta orsaken till stängningen är att arbeten med en högspänningskabel ska utföras. 

Under tiden som avstängningen gäller får gående och cyklister välja en annan väg. Cyklister som kommer från Munkebäck och ska mot centrum kan köra den nya cykelbanan via Gamlestaden mot Kruthusgatan. Orangea skyltar finns på plats som visar vägen. 

Kommer du från Svingeln och ska till centrum kan du istället välja Friggagatan eller cykelvägen utmed Mölndalsån. 

Ett tredje alternativ att ta sig till centrum om du kommer från Olskroken-hållet är att välja gång- och cykelbron över E20 och därefter Gullbergsbron och Kruthusgatan. Om du är cyklist och väljer denna väg bör du dock tänka på att du måste bära cykeln uppför och nedför trapporna i bron över E20. 

Se film om stängningen av cykelbanan här nedan. Längre ned hittar du också en karta över stängningen. 

Prenumerera på Veckans trafik

Nyhetsbrevet med trafikstörningar som kan vara bra att känna till för dig som är trafikant i Göteborg. Din e-postadress sparas, men enbart för utskick från Trafiken.nu.