Få koll på påsktrafiken

Foto: Trafikverket

Under påskhelgen är det många som reser och ger sig ut på vägarna. Planera därför din resa och ha koll på trafiken innan du ger dig av.

Påsken är en av de storhelger då många är ute och reser på vägarna. På skärtorsdagen åker många från Göteborg till fjällen, Bohuslän eller söderut mot Halland och Skåne, för att sedan ta sig tillbaka på annandag påsk. Med mycket trafik på det större lederna kan det ta längre tid än vanligt att komma fram.  

Planera din resa och var ute i god tid
Starta din resa i god tid och var utvilad. Välj gärna vägar med mitträcken eller med trafiksäkerhetskameror, som i regel är säkrare vägar. Kom också ihåg att hålla avståndet till bilen framför dig och att ta regelbundna pauser.

Håll dig uppdaterad om trafiken
För att få uppdaterad trafikinformation kan du antingen besöka hemsidan trafikgoteborg.se eller ladda ner appen Trafiken.nu. I appen kan du enkelt få koll på köläget, uppdatera dig om aktuella störningar såsom olyckor och vägarbeten. Du kan också göra inställningar för att få push-notiser inom ett visst geografiskt område, och på så sätt hålla dig uppdaterad om din resa. Surfa in på App Store eller Google Play och ladda ned Trafiken.nu-appen redan i dag.

För dig som ska resa med tåg under påskhelgen
Under påskhelgen utförs flera arbetet på järnväg, som påverkar dig som resenär. Många tågavgångar till och från Göteborg ersätts då med buss, på kortare eller längre sträckor. Vissa tåg får även en annan sträckning. Det gäller då främst tågavgångar till och från Göteborg-Alingsås-Stockholm, Göteborg-Ytterby och Göteborg-Trollhättan. Tänk på att buss som ersätter inställda tåg går enligt särskild tidtabell, alltså före eller efter tågens ordinarie avgångstider. Vill du veta mer om tågtrafiken under påskhelgen kontakta ditt tågbolag för att se hur din resa påverkas.

Hämta och lämna vid Göteborgs centralstation
Får du skjuts till stationen eller ska hämta någon vid tåget så tänk på att det kan förekomma avstängningar och arbeten på olika ställen i Göteborg. Det kan göra att restiden blir längre och att möjligheten för på- och avstigning blir begränsad. Väl på plats, lyssna på utrop och titta på skyltarna med trafikinformation på Centralstationen då det kan bli spårändringar med kort varsel.

Bra att tänka på när du ger dig ut i trafiken

• Starta resan i god tid – påsken är en av de stora trafikhelgerna med mycket trafik  som gör att resan kan ta längre tid än vanligt.

• Var utvilad – för de flesta innebär påsken längre resor än vanligt.

• Kör inte fortare än hastighetsbegränsningen och håll avstånd.

• Du får inte använda din mobil när du kör om du håller den i handen.

• Se till att alla i bilen är bältade.

• Ta regelbundna raster.

• Låt bilen stå i fall du druckit alkohol.

• Vid stopp, sätt på varningsblinkers, sätt ut varningstriangel och gå bort från vägen.

• Ladda mobiltelefon

Prenumerera på Veckans trafik

Nyhetsbrevet med trafikstörningar som kan vara bra att känna till för dig som är trafikant i Göteborg. Din e-postadress sparas, men enbart för utskick från Trafiken.nu.