Bussgata byggs vid Heurlins Plats

Foto: Trafik Göteborg

12 mars påbörjas bygget av en ny bussgata vid Heurlins Plats, som gör att framkomligheten vid Järntorgsgatan och Heurlins Plats begränsas.

Bygget av nya bussgatan vid Heurlins Plats sätts i gång den 12 mars och väntas pågå fram till slutet av juni 2018. Bussgatan bakom Folkets Hus byggs för att bidra till bättre framkomlighet för kollektivtrafiken inför en intensiv byggperiod. Götatunneln kommer att enkelriktas i sommar inför bygget av Västlänken och nya kvarter och kajer ska byggas vid Skeppsbron. Dessutom ska en ny busshållplats byggas utanför Draken.

Parkeringsplatser försvinner
För att kunna bygga den nya bussgatan behöver projektet under tre veckor att ta cirka 90 parkeringsplatser och 6 taxiplatser i anspråk inom arbetsområdet. Parkeringsplatserna försvinner vid byggstart men de flesta av dem återställs i slutet av mars.

Under byggnationen blir det begränsad framkomlighet vid Järntorgsgatan och Heurlins Plats. Var god följ skyltning på plats.

Se arbetsområdet nedan:

Prenumerera på Veckans trafik

Nyhetsbrevet med trafikstörningar som kan vara bra att känna till för dig som är trafikant i Göteborg. Din e-postadress sparas, men enbart för utskick från Trafiken.nu.